slider

Προσλήψεις 7.258 εκπαιδευτικών – Πώς κατανέμονται

Στην πρόσληψη επιπλέον 7.258 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) ως προσωρινών αναπληρωτών για το τρέχον σχολικό έτος, 2020-21, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για την τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για την εν λόγω χρονιά. Οι προσλήψεις των δύο πρώτων φάσεων ανήλθαν συνολικά στις 32.291 αναπληρωτών.

Οι νέες προσλήψεις των αναπληρωτών κατανέμονται ως εξής:

  • 6.465 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση.
    Αναλυτικότερα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται 942 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και 1.208 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.
    Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προσλαμβάνονται 563 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και 3.752 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.
  • 793 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ). Οι θέσεις αυτές θα μοιραστούν σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης-ΣΜΕΑΕ (501), σε Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (123), στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης – ΕΔΕΑΥ (85), στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης – ΚΕΣΥ (81) και σε Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ (3).

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, οι 7.258 νεοπροσληφθέντες έρχονται να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες που προέκυψαν από επιπλέον εγγραφές, από μη ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών, από εγγραφές σε ολοήμερα και άλλες, μη καταγεγραμμένες ως σήμερα ανάγκες.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, θα ακολουθήσουν άμεσα πρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη αναγκών που προκύπτουν λόγω απουσίας εκπαιδευτικών νοσούντων από κοροναϊό ή ανήκοντες σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Τελευταία άρθρα

Αναπλάσεων συνέχεια στη Μυτιλήνη

Τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Προκυμαίας και της πλατείας Σαπφούς της Μυτιλήνης, υπέγραψε ο…

39 λεπτά ago

«Πράσινη» παρέμβαση Γ. Χατζημάρκου για τα νησιά

Την προσπάθεια της ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας και την…

49 λεπτά ago

Δημιουργία Κόμβου Οικονομικής Πληροφόρησης των δήμων

Νέα δεδομένα στον τρόπο υποβολής οικονομικών στοιχείων των δήμων εισάγει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών,…

1 ώρα ago

Η Πολιτισμική Κληρονομιά της Ελλάδας στην Κεντρική Ασία

Αναδρομή στο πολιτισμικό παρελθόν και στο αποτύπωμα της Ελλάδας στην κεντρική Ασία αποτελεί η εκδήλωση…

2 ώρες ago

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στην Ξάνθη

Ο συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών και η επάρκεια προσωπικού, εξοπλισμού και μέσων, για την σωστή…

2 ώρες ago

Στους δήμου η λειτουργία των κατασκηνώσεων

Στους δήμους ανατίθεται η οργάνωση και η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, σύμφωνα με την κοινή…

2 ώρες ago