Πα. Απρ 19th, 2024

230 θέσεις εργασίας στη Μονάδα Παραγωγής Μηχανημάτων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Πάνω από 230 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, μέσω της μεγάλης επένδυσης που έγινε στην Παλλήνη για την κατασκευή της Μονάδας Παραγωγής Μηχανημάτων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Η μονάδα που αποτελεί προιόν της σύμπραξης της ελληνικής εταιρείας ΤΕΧΑΝ και της αμερικανικής ENVIPCO, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου από τον Πρωθυπουργό, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου .

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα παραγωγής του συγκεκριμένου είδους εκτός ΗΠΑ και στόχος είναι να γίνει κόμβος εξαγωγής μηχανημάτων «Made in Greece» στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η επένδυση στη χώρα μας αποδεικνύει την έμπρακτη εμπιστοσύνη στα ελληνικά χέρια, ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η ανακύκλωση αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα και όρο ζωής για όλους.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εθνική στροφή προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση για την κυβέρνηση και πως στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει κομβικό παράγοντα για την πράσινη καινοτομία, την προώθηση νέων τεχνολογιών και τα ζητήματα πράσινης ανάπτυξης.