Σε διαδικασία πλήρωσης μίας θέσης Γενικού Επόπτη Νομιμότητας και επτά θέσεων Εποπτών Νομιμότητας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρά το ΑΣΕΠ, με την έκδοση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος 1ΓΕΠ/2026.
Η διαδικασία αφορά την Υπηρεσία Γενικής Εποπτείας Νομιμότητας ΟΤΑ και πραγματοποιείται βάσει των σχετικών διατάξεων του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πρόσκληση έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια», με ΑΔΑ Ρ6ΛΧ6Η6-ΖΧΘ, καθώς και στις ιστοσελίδες του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν ελληνική ιθαγένεια, έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά τον χρόνο διορισμού και πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις που προβλέπονται στην πρόσκληση.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει μία αίτηση και να δηλώσει υποψηφιότητα για έως δύο θέσεις, είτε για τη θέση του Γενικού Επόπτη και θέση Επόπτη είτε για θέσεις Επόπτη σε δύο διαφορετικές Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας ΟΤΑ.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ από την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 08.00 έως την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 στις 14.00, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Για τη συμμετοχή απαιτείται ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 20 ευρώ. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην ορθή πληρωμή του παραβόλου, καθώς η αίτηση μπορεί να οριστικοποιηθεί μόνο όταν ο εικοσαψήφιος κωδικός εμφανίζεται στο σύστημα ως «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ».
Το ΑΣΕΠ καλεί τους υποψηφίους να μελετήσουν αναλυτικά την πρόσκληση, τις συχνές ερωτήσεις και τα σχετικά εγχειρίδια χρήσης πριν προχωρήσουν στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους.
Εντυπωσιακές εικόνες από τις βόρειες ακτές των Ψαρών μοιράστηκε ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Βρατσάνος,…
Στη μεγάλη επιχείρηση αντιμετώπισης της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε τη Σαλαμίνα, στις περιοχές Περιστέρια και…
Με γενικά αίθριο καιρό ξεκινά η εβδομάδα, ενώ η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή άνοδο και σε…
Στη σημασία της ιστορικής μνήμης και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου…
Στη Σαλαμίνα μεταβαίνει σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας…
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης η ιστορική εκδήλωση «Η Ιθάκη στον…