Οι αποφάσεις των 27 για το μεταναστευτικό και την άμυνα – Μητσοτάκης: «Όποιος δεν δικαιούται άσυλο, θα τον γυρίζουμε πίσω»
Μεταναστευτικό, άμυνα, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το Μεσανατολικό και οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ τα θέματα στην ατζέντα.
Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη (20/3) η Σύνοδος Κορυφής των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με το μεταναστευτικό, την άμυνα, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Μεσανατολικό και τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ να είναι τα θέματα στην ατζέντα.
Στο κείμενο συμπερασμάτων που υιοθέτησαν οι 27 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ περιλαμβάνεται η επιτάχυνση των εργασιών, ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά η αμυντική ετοιμότητα της Ευρώπης εντός των επόμενων πέντε ετών αλλά και η ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Επιπλέον, περιλαμβάνεται η επιτάχυνση των ρυθμών επιστροφής των παράνομων μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο και βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, δεδομένου ότι σήμερα 8 στους 10 παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Ευρώπη δεν επιστρέφουν και μένουν στην ήπειρο.
Σύνοδος Κορυφής: Οι αποφάσεις των 27 για το μεταναστευτικό και την άμυνα – «Όποιος δεν δικαιούται άσυλο, θα τον γυρίζουμε πίσω», λέει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, αφενός δήλωσε δικαιωμένος για τη συμπερίληψη στη Λευκή Βίβλο μιας πάγιας θέσης της ελληνικής κυβέρνησης περί ενεργοποίησης της ρήτρας διαφυγής, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή «να ενεργοποιηθεί το συντομότερο και να αφορά ενδεχομένως και το έτος 2025».
Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr.






