Την Παρασκευή το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο γραφείο του στη Βουλή.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η αύξηση του τέλους ταφής απορριμμάτων, η οποία φέρνει τους Δήμους σε οικονομικό αδιέξοδο.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η αύξηση του τέλους δημιουργεί οικονομικό «στραγγαλισμό» για τους Δήμους και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός φέρουν τεράστια ευθύνη, καθώς οι πελατειακοί χειρισμοί τους στη διαχείριση των απορριμμάτων και στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας δημιουργούν σοβαρές στρεβλώσεις, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν τώρα οι Δήμοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο αυτό το δυσβάσταχτο κόστος».
Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας ανέφερε ότι «αναρμόδια μονοπαραταξιακά όργανα μεθοδεύουν την είσπραξη σημαντικών φόρων για τους δήμους και τους δημότες. Στραγγαλίζουν με αυτόν τον τρόπο τους δήμους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Τα λεφτά αυτά καταλήγουν σε χρεοκοπημένους οργανισμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε κι εμείς με χρεοκοπία και ταυτόχρονα οι δημότες μας να χρειαστεί να πληρώσουν νέα εξοντωτικά για αυτούς δημοτικά τέλη».
Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…
Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…
Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…
Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…
Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της Περιφέρειας η…
Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…