Δε. Φεβ 26th, 2024

Στο Λονδίνο την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως – Θα ενημερώσει Έλληνες της Βρετανίας για την επιστολική ψήφο

 

Το Λονδίνο θα επισκεφθεί η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίουμε σκοπό να ενημερώσει Έλληνες εκλογείς που διαβιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Αναλυτικά, η κα Κεραμέως θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση Ελλήνων εκλογέων για το νέο νόμο,με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε Έλληνες πολίτες,ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, μέσω επιστολικής ψήφου,στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο HellenicCentre, στο Λονδίνο στις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα Αγγλίας (8 μ.μ. ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=W-m4YGmKrUg

 

Στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού για την ενημέρωση των Ελλήνων εκλογέωντης Βρετανίας γύρω από τα θέματα της επιστολικής ψήφου, θα προηγηθεί συνάντηση τηςΥπουργούμε τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Βρετανία, κ. Ιωάννη Τσαούση καθώς και με τονΣεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, υπέρτιμο και έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, κ. Νικήτα Λιούλια.