Σα. Μάι 18th, 2024

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την αντιπαράθεση του προέδρου Στέφανου Κασελάκη με τα ιστορικά στελέχη    στον δρόμο της διάσπασης, δυο βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ, ο  Γιάννης Σαρακιώτης τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, κατέθεσαν αναφορά στην  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία καταγγέλλουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για εξαπάτηση εκλογέων. «Διαστρέβλωση της αλήθειας» χαρακτηρίζει την ενέργεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι, «Μέσα στην απόγνωσή τους από τα όσα εξελίσσονται στο κόμμα της ”Αριστεράς”, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει εμμονικά το αναίσχυντο ψέμα και τη συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας. Χωρίς ίχνος ντροπής, αναζητά σανίδα σωτηρίας στο πολιτικό αδιέξοδό του» αναφέρει ο κ.Αυγενάκης. Αφορμή για την κατάθεση της αναφοράς είναι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις τόσο του κ.Αυγενάκη, όσο και του απερχόμενου περιφερειάρχη κ.Αγοραστου, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των περιφερειακών εκλογών, με τις οποίες  επιχειρήθηκε η εξαπάτηση των εκλογέων του θεσσαλικού κάμπου

Με την αναφορά τους οι κύριοι Σαρακιώτης και Κόκκαλης ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά συναυτουργία και κάθε άλλο συναφές αδίκημα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν στο κείμενο που κατέθεσαν κάνουν  στην Εισαγγελία την δήλωση που έκανε ο κ.Αυγενάκης στις 11 Οκτωβρίου που είχε πει ότι «δεδομένων των εκλογών της Κυριακής το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε», αλλά και στην δήλωση του κ.Αγοραστού την ίδια μέρα ότι «στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μην γίνει καμία διακοπή».

Σχολιάζοντας την αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Αυγενάκης τόνισε ότι «Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στο θέατρο του παραλόγου. Η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά πλέον τα όρια του κωμικού και γίνεται μέρα με τη μέρα τραγικότερη. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στο θέατρο του παραλόγου». Οσον αφορά την αρωγή της Κυβέρνησης προς πλημμυροπαθείς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογραμίζει ότι  «μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός και η περιοχή της Θεσσαλίας, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, κοιτώντας μόνο μπροστά» και συμπληρώνει: «Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”