Πυρκαγιές: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βολισσού – Άμεση έναρξη καταγραφής των ζημιών
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων, αλλά με πράξεις
Τη σαφή δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει έμπρακτα τη Βολισσό για την αποκατάσταση των ζημιών και την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, εξέφρασε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η περιοχή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο πόνος των κατοίκων είναι αβάσταχτος».
Είναι μεγάλη η καταστροφή στη Βολισσό και ο πόνος των κατοίκων αβάσταχτος.
Ο Πρωθυπουργός @kmitsotakis επικοινώνησε μέσω βίντεοκλήσης με τον Πρόεδρο της Βολισσού και ενημερώθηκε για τις άμεσες ανάγκες. Συναντήθηκα προσωπικά με τους κατοίκους, άκουσα τις ανησυχίες τους.
— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) August 16, 2025
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με τον πρόεδρο της Βολισσού και ενημερώθηκε για τις άμεσες ανάγκες που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ο ίδιος ο κ. Μηταράκης βρέθηκε επιτόπου, συνομίλησε με τους κατοίκους και άκουσε από πρώτο χέρι τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων, αλλά με πράξεις. Όπως υπογράμμισε, η στήριξη θα αφορά τόσο την αποκατάσταση των ζημιών όσο και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
«Από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην ενίσχυση των πληγέντων», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ταχύτητα στις διαδικασίες.