Τον κώδωνα του κινδύνου στους δήμους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την απένταξη έργων, στην περίπτωση που δεν υπάρχει απορρόφηση από τους πόρους του ΕΣΠΑ, έκρουσε ο περιφερειάρχης.

Όπως είπε ο Κώστας Μουτζούρης, η μη υλοποίηση έργου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ οδηγεί στην στέρηση της Βορειοαιγαιοπελαγίτικης κοινωνίας από κάποιο έργο/δράση, η οποία κρίθηκε ως απαραίτητη. Ταυτοχρόνως η μη απορρόφηση των κονδυλίων στερεί πόρους από άλλα έργα και  δράσεις.

Προκειμένου, τόσο οι δήμοι, όσο και η Περιφέρεια να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απέστειλε προειδοποιητική επιστολή σε Δήμους, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και σε Υπηρεσίες Ύδρευσης, για ριζική επίσπευση των διαδικασιών τους, δεδομένου και ότι ορισμένα από τα έργα προέρχονται από μεταφορά από το προηγούμενο πρόγραμμα και συνεπώς η παρατηρούμενη καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη.

Share

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

5 ώρες ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

5 ώρες ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

5 ώρες ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

5 ώρες ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

6 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

6 ώρες ago