Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μυτιλήνη: Με ψήφους 16-15 το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας νέας μικρής δομής

Υπέρ της δημιουργίας μίας νέας μικρής δομής υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης αλλά μακριά από τον αστικό ιστό τάχθηκε , με ψήφους 16 υπέρ και 15 κατά, το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης., στην τελευταία του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο, η έναρξη λειτουργίας της νέας δομής θα σημάνει τη διακοπή λειτουργίας όλων των σημερινών δομών υποδοχής και φιλοξενίας, καταυλισμών, ακόμα και ενοικιαζόμενων σπιτιών που λειτουργούν μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και περιμετρικά από αυτήν.

Επίσης, στην απόφαση δεν προσδιορίζονται αριθμητικά η δυναμικότητα της νέας δομής ούτε γεωγραφικά η θέση της. Το τελευταίο είχε σαν αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν οι παριστάμενοι στη συνεδρίαση πρόεδροι των κοινοτήτων, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μετά από αίτημα μελών του συμβουλίου από τον χώρο της αντιπολίτευσης και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, νωρίς σήμερα το πρωί, ο κ. Μηταράκης ανέφερε:

«Θετική ψήφος Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης στο κλείσιμο όλων των σημερινών δομών/διαμερίσματα και δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής εκτός πόλης. Αφήνουμε πίσω μας τη μεταναστευτική κρίση με ολοκληρωμένη πολιτική μείωσης των ροών και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες».

Τελευταία άρθρα

Έξι τόνοι τροφίμων ενισχύουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Άγιος Παΐσιος» του Δήμου Μετεώρων

Νέα δυναμική συνεργασία Δήμου, Ιεράς Μητρόπολης και Αρχιεπισκοπής μέσω της «Αποστολής»

13 ώρες ago

Έφοδος σε παράνομη δομή ηλικιωμένων στους Αμπελόκηπους

Την άμεση παρέμβαση του Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσαν όσα αποκαλύφθηκαν από τα στελέχη του μικτού κλιμακίου…

14 ώρες ago

Στο Παλαιό Φάληρο το Final 4 του Conference Cup Υδατοσφαίρισης

Επίκεντρο της διεθνούς υδατοσφαίρισης Θα γίνει το διήμερο 2 και 3 Μαΐου στο Ρέστειο Κολυμβητήριο…

14 ώρες ago

Σε Άμφισσα και Δελφούς για τα έργα ο Φ. Σπανός

Την πρόοδο των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα είδε από κοντά…

14 ώρες ago

Προχωρά ο βιολογικός καθαρισμός της Ανατολικής Σάμου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η λύση του προβλήματος διαχείρισης των ακαθάρτων του δήμου Ανατολικής Σάμου,…

15 ώρες ago

Δημόσιος Διάλογος για τη Νέα ΚΑΠ 2028–2034 στην Κρήτη

Δημόσιο διάλογο με στόχο τη διεκδίκηση πόρων από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την…

16 ώρες ago