Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

O Μουτζούρης ζητούσε από τον Νοέμβριο κλειστές δομές και τώρα «επαναστατεί»

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή των ημερών αναδεικνύεται ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μετά τις χυδαιότητες που εκστόμισε εναντίον του πρωθυπουργού, με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε Χίο και Λέσβο.

Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί στην ιδέα της δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής για πρόσφυγες και μετανάστες, την στιγμή που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους νησιώτες ότι η τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα θα οδηγήσουν στο οριστικό «λουκέτο» στη Μόρια και τις προβληματικές δομές, και την πολυπόθητη αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Παρά τις εγγυήσεις των κυβερνητικών στελεχών οι αυτοδιοικητικοί παραμένουν δύσπιστοι με μπροστάρη τον Μουτζούρη, ο οποίος αντιδρά στείρα χωρίς αντεπιχειρήματα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος που παρακολουθεί τις δηλώσεις του περιφερειάρχη σε διάστημα… μίας ημέρας.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης είναι στα κάγκελα, με μια δική του πρόταση κι ένα αίτημα το οποίο εισηγήθηκε ο ίδιος από τον Νοέμβριο του 2019, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην περιφέρεια.

«Διεκδικούμε (με βάσιμες ελπιδες) για τη Λέσβο την δημιουργία μιας ΚΛΕΙΣΤΗΣ δομής για περιορισμένο αριθμό μεταναστών σε θέση εκτος κατοικημένων περιοχών με ταυτόχρονη πλήρη εκκένωση του ΚΥΤ Μόριας και κατανομή των υπολοίπων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ίδιο και για την Χίο και την Σάμο», έγραφε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο περφερειάρχης στις  6 Νοεμβρίου.

Τώρα λoιπόν γεννώνται διάφορα ερωτήματα, αφού το αίτημα του κ. Μουτζούρη ικανοποιήθηκε, προς τι οι παροιμιώδης διαμαρτυρίες του περιφερειάρχη;

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

3 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

4 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

4 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago