Πα. Μαρ 29th, 2024

Αντιπεριφερειάρχης αντιδρά στις κλειστές δομές και νοικιάζει σπίτι σε ΜΚΟ

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με κατοίκους και φορείς των νησιών να αντιτάσσονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη λειτουργεία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Την ίδια στιγμή στο κάδρο των αντιδράσεων προστίθενται και πληθώρα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίοι αντιδρούν στην περίπτωση ελέγχου της κίνησης των διαβιούντων στα νησιά, καθώς περιορίζεται και η δική τους «ελευθερία δράσης».

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τις ΜΚΟ να υποκινούν τις αντιδράσεις των ντόπιων αλλά και τις εξεγέρσεις των προσφύγων και μεταναστών απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης, λίγες εβδομάδες μάλιστα μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον έλεγχο των ΜΚΟ και λίγους μήνες μετά την αυστηροποίηση του πλαισίου για τη χορήγηγη ασύλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνοςείναι ιδιοκτήτης ακινήτων στην πόλη της Χίου τα οποία νοικιάζουν ΜΚΟ για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει ότι: «Είναι εθνικά επικίνδυνο να γίνουν αυτές οι δομές, απέναντι στην Τουρκία. Είναι εθνικά επικίνδυνο. Πρέπει να γίνουν στην δεύτερη γραμμή τα κέντρα αυτά». Παράλληλα τόνισε ότι: Πρέπει να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Τα νησιά μας είναι μόνα τους! Τώρα θυμηθήκαμε τον κορονοϊό, που μας λέει ο Κυβ. Εκπρόσωπος; Η Τουρκία είναι «στο κόκκινο» για τον κορονοϊό. Θα ελέγχονται όσοι έρχονται από εκεί στα νησιά μας; Ποια προστασία υπάρχει από αυτούς που μιλούν για υγειονομική βόμβα;»

Την ίδια στιγμή οι νέες ελεγχόμενες δομές, που έχουν σαν στόχο το οριστικό «λουκέτο» σε Μόρια, ΒΙΑΛ και Βαθύ Σάμου και την αποσυμφόρηση των νησιών, κατασκευάζονται σε τοποθεσίες εκτός του αστικού ιστού, με αποτέλεσμα τα ακίνητα που μισθώνουν οι ΜΚΟ να περιέλθουν και πάλι στα αζήτητα. Και κάποιοι αντιδρούν.