Περιφερειάρχης Βορείου Αιγάιου: Όσο υπάρχουν επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κατοίκων των νησιών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτίριο του υπουργείου επί της οδού Βασ. Σοφίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ τόνισε ότι «θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις».

«Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει με φροντίδα και αγάπη πάνω από τα νησιά και να συμμετέχει στα προβλήματα του λαού. Εφόσον η κυβέρνηση επιδείξει τέτοια στάση, χωρίς να κάνει μονομερείς κινήσεις, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα πάντα. Οφείλει να πάρει την απόφαση των επιτάξεων πίσω και να δείξει ότι καταλαβαίνει το πρόβλημα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Στην συγκέντρωση μάλιστα εμφανίστηκαν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν τα συνθήματα «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.