Πε. Μαρ 28th, 2024

Χατζηκομνηνός: Οι ΣΥΡΙΖαίοι είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλo για το μεταναστευτικό

Ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Άρης Χατζηκομνηνός, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα επεισόδεια που έλαβαν χώρα στην Μυτιλήνη και τις εξεγέρσεις των μεταναστών, αναφέροντας ότι υποκινήθηκαν από ΜΚΟ και αλληλέγγυους: «Οι τελευταίοι που μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλό είναι οι ΣΥΡΙΖαίοι. Ας κρίνει ο κόσμος αυτές οι κινητοποιήσεις που γίναν κατευθυνόμενες από αλληλέγγυους και ΜΚΟ χθες και σήμερα αλλά και προχθές, ας σκεφτούμε ότι είχαμε μια επίσκεψη κλιμακίου Συριζαίων και αμέσως μετά είχαμε αυτές τις κινητοποιήσεις που προσπάθησαν και πέτυχαν να διαλύσουν τη Μυτιλήνη αποκόβοντας το κέντρο της πρωτεύουσας σε κάθε δημότη που είχε ανάγκη να κινηθεί και δεν μπορούσε να κινηθεί», δήλωσε ο Άρης Χταζηκομνηνός.

«Τις φωτιές τις βάλαν οι λαθρομετανάστες κατευθυνόμενοι από αλληλέγγυους και ΜΚΟ. Οι αλληλέγγυοι είναι αυτοί που πριν ενάμιση χρόνο προσπάθησαν να σταματήσουν την έπαρση και υποστολή της σημαίας μπροστά στο παλιό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης τα οποία γίνονται από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης το ’12 μέχρι και σήμερα. Αυτοί είναι οι αλληλέγγυοι οι οποίοι μαζί με λαθρομετανάστες τότε επειδή τους ενοχλούσε το εθνικό σύμβολο και ο ύμνος μας προσπάθησαν να το σταματήσουν». συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου.

Ο κ. Κομνηνός επεσήμανε ότι το μεταναστευτικό αποτελεί το σημαντικότερο θέμα για την χώρα: «Επειδή η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορά της και κωφεύει θα πρέπει να καταλάβει η Ελλάδα ότι το πρόβλημα των νησιών είναι πρόβλημα Ελλάδας και για εμάς εδώ είναι το Νο1 εθνικό θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί την κυβέρνησή μας.
Το Νο1 εθνικό θέμα της Ελλάδας είναι αυτή τη στιγμή η εισβολή αυτών των λαθρομεταναστών γιατί αν αυτή τη στιγμή δεχτούμε ότι όλοι είναι πρόσφυγες θα πρέπει να δεχτούμε ότι έχουμε Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο γιατί εδώ έχουμε 80 έθνη. Άρα ή έχουμε παγκόσμιο πόλεμο και δεν το πήραμε είδηση ή οι άνθρωποι αυτοί είναι λαθραίοι».

Ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι συνέπειες για την τοπική κοινωνία είναι ανυπολόγιστες:

«Ο «ρατσισμός» που προσπαθούν να μας προσδώσουν κάποιοι, δεν μας αγγίζει γιατί το Βόρειο Αιγαίο αυτούς τους ανθρώπους το ’14 και το ’15 τους υποδέχτηκε, στην πιο κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την πατρίδα τους έδωσε τα πάντα και δεν δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι να παίρνουν αυτή τη στιγμή το χαρακτηρισμό του ρατσιστή επειδή το ποτήρι ξεχείλισε. Νιώθουμε ότι δεν εχουμε ασφάλεια, νιώθουμε ότι δεν έχουμε δημόσια υγεία, νιώθουμε εγκαταλειμμένοι, νιώθουμε απροστάτευτοι και οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διασφαλίσουν αυτά που δεν τους εξασφαλίζει αυτό που επιτάσσει το σύνταγμα και η πατρίδα. Άρα ο ρατσισμός αυτή τη στιγμή γίνεται για τους νησιώτες, ο ρατσισμός είναι εναντίον ημών».

«Η σύγκρουση και οι συνέπειες της ανάμεσα στους ντόπιους οι οποίοι πλέον έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και με όλους αυτούς που κατευθύνουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους που έρχονται εδώ, θα είναι μεγάλη και οι συνέπειες ανυπολόγιστες», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.