Πα. Μαρ 29th, 2024

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Θεοδωρικάκο για το μεταναστευτικό – Στην Αθήνα Μουτζούρης, Κύτελης και Βέρρος

Στην Αθήνα μετέβησαν εκτάκτως ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, προκειμένου να πάρουν μέρος σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μάλιστα η σύσκεψη που αφορά τη χωροθέτηση της νέας κλειστής δομής στη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου προκειμένου οι τρεις αυτοδιοικητικοί να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη με την επόμενη πτήση.

Την ίδια ώρα, ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς του Βορείου Αιγαίου, αυτοδιοκητικοί, πολιτικοί και οικονομικοί, ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου, με πρώτη αυτή της γενικής απεργίας σε όλο το Βόρειο Αιγαίο την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Επιμένει στις κλειστές δομές η κυβέρνηση

Ως ένα «δύσκολο, βαθιά κοινωνικό θέμα» χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στέλνοντας το μήνυμα ότι «θα κατασκευαστούν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι άναρχες δομές που προσβάλλουν την Ελλάδα και δεν προσφέρουν στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης» αλλά και ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Για τις κλειστές δομές ειδικά είπε ότι «σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η κατασκευή όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα» ενώ για την επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών είπε ότι «αυτή θα γίνει πάντα με γνώμονα τη δυνατότητα κάθες περιφέρειας την οποία έχουμε ορίσει στο 1% του πληθυσμού».

«Τους πρώτους μήνες του 2020 θα δουν οι κοινωνίες απτά αποτελέσματα από τις επιστροφές και τη φύλαξη των συνόρων όσον αφορά τη μείωση των ροών με ορίζοντα το εξάμηνο» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.