Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με αντιπροσωπεία από το Αλιαγά της Τουρκίας

Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο περιοχών, απασχόλησαν την συνάντηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με τα μέλη αντιπροσωπείας από το Αλιαγά της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία από το Αλιαγά της Τουρκίας, παρουσία της Διευθύντριας Τουρισμού της Περιφέρειας Αγγελικής Πολυτάκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από το Αλιαγά, με στόχο την ενίσχυση της διασύνδεσης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα με τη Μυτιλήνη.
Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της Περιφέρειας του Αλιαγά, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του Τελωνείου και του λιμένα της περιοχής, καθώς και επιχειρηματίες.
Με δεδομένο ότι το θέμα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης απασχολέι και τις δύο πλευρές του Αιγαίου, παρόντες ήταν και οι κεντρικοί πράκτορες των δύο εταιρειών που εξυπηρετούν τη γραμμή Αλιαγά–Μυτιλήνη, Παναγιώτης Χατζήκυριάκος και Άρης Λαζαρής, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στη λειτουργία και ανάπτυξη της σύνδεσης.
Κατά την συνάντηση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στρατηγική σημασία της γραμμής ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Βορείου Αιγαίου.




