Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Έργα αντικατάστασης-επέκτασης δικτύων ύδρευσης στη Σέριφο

Η αντιμετώπιση του κινδύνου της λειψυδρίας και η εξασφάλιση πόσιμου νερού για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που οι απαιτήσεις αυξάνονται λόγω και του τουρισμού, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο υπεγράφη η  «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Μέγα Λιβάδι, Καλλίτσος (Κένταρχος) και Συκαμιά του Δήμου Σερίφου».

Τα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021–2027», θα συμβάλλουν στην ενίσχυση κρίσιμων υποδομών στα νησιά, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών, μέσα από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας.

Τα έργα με συνολικό προϋπολογισμό 992.500,00 ευρώ, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της προτεραιότητας για την Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Ανάπτυξη Περιοχών.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση και επέκταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε τρεις οικισμούς της Σερίφου, Μέγα Λιβάδι, Καλλίτσος (Κένταρχος) και Συκαμιά, με σύγχρονους αγωγούς, καθώς και στην εγκατάσταση των απαραίτητων συνοδευτικών υποδομών για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.

Περιλαμβάνονται επίσης 250 αναμονές συνδέσεων και αντλητικά συγκροτήματα για την παροχή νερού στην επέκταση του οικισμού της Συκαμιάς.

Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται και η συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την αρχαιολογική παρακολούθηση των εκσκαφικών εργασιών.

Όπως σημειώνεται, με την υλοποίηση του έργου επιδιώκεται η αναβάθμιση της ποιότητας και της αξιοπιστίας της ύδρευσης, η μείωση των απωλειών νερού και η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένες πιέσεις κατά τη θερινή περίοδο.

Τέλος, η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται την 1η Φεβρουαρίου 2027, ενώ η ολοκλήρωσή της προβλέπεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Share

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

7 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

8 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

9 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

9 ώρες ago