Τις προκλήσεις για την υποβολή προτάσεων για την ανάπλαση  δημόσιων χώρων σε Μυτιλήνη και Χίο, οι οποίες θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Οι δράσεις αφορούν σε παρεμβάσεις αναπλάσεων δημόσιων χώρων στο πλαίσιο ΣΒΒΑ στη Χίο, ελάχιστου προϋπολογισμού και στη Μυτιλήνη, ελάχιστου προϋπολογισμού υποβαλλόμενων πράξεων 200.000,00 ευρώ.

Μιλώντας για το θέμα, ο Κώστας Μυτζούρης δήλωσε:

«Με τις νέες προσκλήσεις που υπογράψαμε σήμερα δίνουμε τη δυνατότητα στους Δήμους  να προχωρήσουν σε ουσιαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στη Χίο και τη Μυτιλήνη. Η βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων χώρων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της καθημερινότητας των πολιτών, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των πόλεων μας, αλλά και για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αξιοποιεί στο έπακρο τους πόρους του ΕΣΠΑ, στηρίζοντας έργα που ενισχύουν την τοπική ανάπτυξη και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους των νησιών μας».

Share

Τελευταία άρθρα

Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί ενωμένη την ανταγωνιστικότητα του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Ταχύτατη η επέμβαση Αγγελούδη στο ενδεχόμενο περιορισμού των πτήσεων από την Ryanair στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".

12 ώρες ago

Ποδηλατικά Πάρκα σε Καρπενήσι και Άγραφα από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

Το έργο αφορά μια ευρύτερη στρατηγική για την ανάδειξη της Ευρυτανίας ως κορυφαίου προορισμού εναλλακτικού…

13 ώρες ago

Γιάννης Κωνσταντάτος: «Νέο στολίδι» το κτίριο Ιμέρας στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτήρισε…

14 ώρες ago

Χαλάνδρι: 4.000.000 € για πεζοδρόμια, 26.500.000 € για αναπλάσεις

Με έργα σε κάθε γειτονιά, το Χαλάνδρι γίνεται η πιο λειτουργική και πράσινη πόλη για…

14 ώρες ago

Τήνος: Έργα και όχι λόγια ζητά ο Δήμαρχος για τα θέματα υγείας των κατοίκων

Συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων προτάσεων.

14 ώρες ago

Ζάκυνθος: Ξεκίνησε η ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου

Πρόκειται για ένα έργο άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που δίνει ουσιαστική λύση στο χρόνιο…

15 ώρες ago