Η ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων και του εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα του μήνες τουριστικής κίνησης αποτέλεσε ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν κατά την συνάντηση των αντιπεριφερειαρχών με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ.
Συγκεκριμένα, οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης και Ευστράτιος Κυρατζής συνάντησαν τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Γιώργο Χαραλάμπους στα γραφεία της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στη δημιουργία Βάσης Αεροδιακομιδών στη Μυτιλήνη, που αποτελεί ένα έργο με καθοριστικής σημασίας για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας στο Βόρειο Αιγαίο.
Στόχος είναι η σημαντική μείωση του χρόνου διακομιδής, και να ενισχυθεί η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε εξειδικευμένες νοσοκομειακές υπηρεσίες.
16 έργα σε 9 Δήμους σε Θεσσαλία, Στερεά και Ανατολική Μακεδονία, για αντιμετώπιση της λειψυδρίας,…
3.000 ευρώ ανά οικογένεια θα δοθούν στους κατοίκους του κτιρίου.
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Πλατεία Αναψυκτηρίου, Ελευσίνα
Μετά από τρεις συναρπαστικές ιστιοδρομίες και μία εβδομάδα γεμάτη έντονες εικόνες και μοναδικές στιγμές, η…
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Μονεμβασίας, τις τελευταίες ώρες διακινούνται αναρτήσεις που κάνουν λόγο…
Υπογράφηκαν οι συμβάσεις εκτέλεσης των έργων.