Εκδήλωση με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα: Η εξέλιξη» θα πραγματοποιήσει η περιφέρεια Θεσσαλίας σήμερα το απόγευμα στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας-Γιώργος και Λένα Γουργιώτη, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, η εκδήλωση αποσκοπεί στο να υπενθυμίσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά, αδιαίρετα, αναφαίρετα, αλληλεξαρτώμενα και αλληλένδετα.
Επίσης, η προαγωγή και η προστασία τους αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο πραγματικός σεβασμός και η πραγμάτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι επίσης απαραίτητα για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Για το θέμα θα μιλήσουν η Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ Θεοφανώ Παπαζήση και ο Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανούσης Ιωάννης.
Εργαστήρι συν-σχεδιασμού | 18–19 Απριλίου 2026
Καλύφθηκαν καθημερινές ανάγκες και βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.
Στο πλευρό των συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στέκεται ο δήμαρχος της Αθήνας, ο οποίος, κατά…
Ένα αίτημα δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα εγκαινιάστηκε σήμερα και δόθηκε προς…
Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη χωματερή της…
Υπογράφηκε η 1η συμπληρωματική σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων, ύψους 681.846 ευρώ.