Στην Κύπρο για το ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν του αντιστράτηγου Γεωργίου Μπούτου και των στρατιωτών του 286 Τάγματος Τεθωρακισμένων στην Κύπρου, παραβρέθηκε ο Δημήτρης Κουρέτας.
Ο Γεώργιος Μπούτος, θείος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έπεσε στον αγώνα για μια ελεύθερη Κύπρο γράφωντας ιστορία, όταν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής ηγήθηκε της προσπάθειας αποτροπής της εισβολής των τούρκων αλεξιπτωτιστών στην Κερύνεια.
«Ο ήρωας Θείος μου, όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες στο διάβα των αιώνων, δεν γεννήθηκαν ήρωες. Απλά έπραξαν το καθήκον τους, θυσιάζοντας τον εαυτό τους για την πατρίδα. Αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη πατρίδα δείχνοντας σε όλους εμάς τον δρόμο της αντρειοσύνης. Τη θυσία τους τιμούμε σήμερα και οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα των ηρώων αυτού του τάγματος για μια ελεύθερη Κύπρο», τόνισε ο κ. Κουρέτας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του.
Ο Δημήτρης Κουρέτας κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων στρατιωτών του 286 Τάγματος Τεθωρακισμένων ενώ μετά τη λήξη της επιμνημόσυνης δέησης συνομίλησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Κύπρος κ. Βασίλη Πάλμα, παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγου Γιώργου Τσιτσικώστα.
Αντίθετος σε κάθε συζήτηση για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί και ιδιαίτερα στην περιοχή της…
Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.
Εκτενή αναφορά στην πρόσφατη δικαστική απόφαση για το Δίστομο έκανε ο Φάνης Σπανός, στο πλαίσιο…
Συγκαταλέγεται στις πιο επιβαρυμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Προβληματισμένη η Δήμαρχος.
Για μία ακόμη χρονιά υποδέχεται τον Κολυμβητικό Διάπλου της Βουλιαγμένης ο δήμος ΒΒΒ, που βρίσκεται…
Η καταστατική θέση των αιρετών, δεδομένου ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει ελάχιστες προβλέψεις για…