Σεισμός Ελασσόνας: Ο Τζιτζικώστας στέλνει σκηνές για τη διανυκτέρευση των σεισμόπληκτων – Επικοινωνία με Αγοραστό

Επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας είχε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε στον Κώστα Αγοραστό την πρόθεσή του να συνδράμει την πληγείσα Θεσσαλία όπου κριθεί αναγκαίο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι θα αποσταλούν 50 σκηνές για τη διανυκτέρευση των σεισμόπληκτων.

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας:

Πέτσας: Σύντομα οι αποζημιώσεις

Για τα πρώτα μέτρα μετά το σεισμό στην Ελασσόνα μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο σεισμός προκάλεσε «σοβαρές ζημιές, αλλά δεν άφησε πίσω του θύματα» είπε εισαγωγικά ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι, είναι «πολύ σημαντικό η καταγραφή να γίνεται γρήγορα».

Όπως είπε, τα συνεργεία που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, θα προχωρήσουν σε άμεση καταγραφή των καταστροφών, ώστε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις των 500 έως 6000 ευρώ στους πληγέντες.

Όσο αφορά στο θέμα του σχολείου που κατέρρευσε, από το οποίο ο δάσκαλος κατάφερε να βγάλει σώα όλα τα παιδιά, τόνισε ότι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση κοντέινερ και η εκμετάλλευση χώρου που βρίσκεται σε στρατόπεδο της περιοχής, με τη δεύτερη να είναι επικρατέστερη.

«Είχαμε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να γίνουν όλα γρήγορα», είπε σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι, «η γρήγορη καταγραφή είναι που κάνει τη διαφορά».

Στον απολογισμό των ζημιών, είπε ότι οι μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κατοικίες στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και άλλες περιοχές.

«Δεν μπορούν να αποκατασταθούν σύντομα και οι πολίτες πρέπει να πάνε σε ξενοδοχεία, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Υπάρχουν άδεια ξενοδοχεία σε Λάρισα και Τρίκαλα», είπε σχετικά, ενώ ερωτηθείς για το αν ισχύουν εκεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είπε πως η περιοχή «βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή τη στιγμή αυτή προέχει».