Καρδίτσα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς με δύο ελικόπτερα

Ώρες αγωνίας για το χωριό Οξυά στην Καρδίτσα , όπου έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που έφερε ο «Ιανός» η περιοχή παραμένει σε κατάσταση συναγερμού ενώ κάτοικοι του χωριού παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Η περιοχή μετράει τις πληγές τις καθώς μετά τους τρεις νεκρούς και μία φαρμακοποιό που αγνοείται, στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 άτομα. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχει μια έγκυος γυναίκα, καθώς και καρκινοπαθείς.

Με δύο ελικόπτερα θα γίνει ο απεγκλωβισμός κατοίκων στην περιοχή Οξυά του δήμου Μουζακίου, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην έδρα του δήμου, το Μουζάκι, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, καθώς είναι αδύνατη η μετακίνησή τους σε περιοχές, όπως το Μουζάκι ή η Καρδίτσα μετά τις ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και γκρεμίστηκαν γέφυρες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα, τα ελικόπτερα θα εφοδιάσουν με τρόφιμα και νερό όσους κατοίκους δεν θελήσουν να μετακινηθούν.

Νωρίτερα, επιστρατεύτηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής προκειμένου να μεταφέρει άμεσα είδη πρώτης ανάγκης στους εγκλωβισμένους κατοίκους του χωριού, καθώς και να παραλάβει ηλικιωμένους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κορυφώνεται η αγωνία για τη 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται

Παράλληλα, η αγωνία μεγαλώνει για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, που χτυπήθηκε από τον Ιανό.

Οι πυροσβέστες αναζητούν την 43χρονη φαρμακοποιό με κάθε μέσο.

«Προσπαθούμε να βρούμε τη συγγενή μας. Θέλουμε να παρακαλέσουμε όσους μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και να ευχαριστήσουμε την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική που μας βοήθησαν από την πρώτη στιγμή» ανέφερε στην κάμερα του MEGA συγγενής της 40χρονης.