Πα. Απρ 19th, 2024

Με πέντε νέες Χειρουργικές Τράπεζες Γενικής Χειρουργικής εξοπλίζεται το Νοσοκομείο Λάρισας

Πέντε νέες Χειρουργικές Τράπεζες Γενικής Χειρουργικής αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με χρηματοδότηση 275.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Νοσοκομείου και του αναδόχου.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλία με 70 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά έχουν διατεθεί για την κτιριακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων και την ενίσχυσή τους με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με διαδικασίες εξπρές έχουμε εξασφαλίσει επιπλέον 18,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ για νέα μηχανήματα. Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και χτίζουμε ένα πιο ολοκληρωμένο και ανθεκτικό σύστημα υγείας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το άμεσο αναμενόμενο όφελος είναι η αντικατάσταση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας που βρίσκεται εκτός υποστήριξης από τους κατασκευαστικούς οίκους που ως εκ τούτου θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της διαθεσιμότητας του εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός που αντικαθίσταται με τον εξοπλισμό που επιπλέον προστίθεται στον ήδη υπάρχοντα θα βελτιώσει τη ροή εργασίας στα χειρουργεία και θα θέσει τα θεμέλια για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασμού του χειρουργικού χρόνου με προφανή οφέλη για τον πληθυσμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω αφενός της μείωσης των λιστών αναμονής και αφετέρου της βελτίωσης του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.