Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στο περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό, αναμέναται να παίξει η νέα Επιτροπή Περιβάλλοντος, Αγροτικού Τομέα και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού που συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Παράλληλα, το ΠΕΣΥ, ενέκρινε τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου προς τη νέα Επιτροπή, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό.
Η νέα Επιτροπή αποτελεί ένα εξειδικευμένο συλλογικό όργανο, το οποίο θα εισηγείται και θα λαμβάνει αποφάσεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο νόμος, για ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας για τη Θεσσαλία, όπως η περιβαλλοντική προστασία, η αγροτική ανάπτυξη, η διαχείριση φυσικών πόρων και ο αναπτυξιακός προγραμματισμός.
Πρόεδρος της 9μελούς Επιτροπής ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Φώτης Λαμπρινίδης.
Επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την επιχορήγηση για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και των Τμημάτων Υπαγωγής του για το έτος 2026.
Η χρηματοδότηση αφορά την ετήσια συντήρηση του στόλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και των υπαγόμενων Λιμενικών Τμημάτων, ενισχύοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών.
Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργούνται στον τομέα της…
Την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος της Γκράβας από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου πρότεινε…
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρίας Κεφάλα και του αντιδημάρχου Θωμά Γιωτίτσα.
Δείτε τις προθεσμίες και τις προϋποθέσεις για Δήμους και Περιφέρειες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προειδοποιεί για την οικονομική…
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός των απαραίτητων ενεργειών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση…