Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης αναχωμάτων σε Κουλούρι και Φαλάνη

Την πορεία και εξέλιξη των έργων οριστικής αποκατάστασης αναχωμάτων σε Κουλούρι και Φαλάνη που χρηματοδοτούνται από την περιφέρεια Θεσσαλίας, είδε από κοντά η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης.

Πραγματοποιώντας νέα αυτοψία, η Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Μαρίας Γαλλιού διαπίστωσε την εξέλιξη των έργων οριστικής αποκατάστασης αναχωμάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Κουλουρίου και Φαλάνης του Δήμου Λαρισαίων που ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους.

Πρόκειται για έργα που αποσκοπούν στην ενίσχυση των αναχωμάτων, για την προστασία του κείμενου οικισμού, καθώς και για την οριστική αποκατάσταση των αναχωμάτων, με αντικατάσταση των υλικών προσωρινής πλήρωσης με νέα, κατάλληλα υλικά, παραπλεύρως κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Επίσης, η  Μαρία Γαλλιού συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές για ζητήματα που τους απασχολούν.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, σε δήλωσή της ανέφερε: «Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η αποκατάσταση της τρωτότητας της Θεσσαλίας, με έμφαση στους οικισμούς που επλήγησαν και κινδύνευσαν. Οι εργασίες θα συνεχιστούν εντατικά τους επόμενους μήνες, με σκοπό την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους στον συμβατικό τους χρόνο».

Τελευταία άρθρα

“Οικογενειακό πικ νικ” από τον Δήμο Δράμας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με χαμόγελα, παιχνίδι και δημιουργία.

10 ώρες ago

Ληξούρι: Εγκαινιάστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο Κεφαλονιάς

Το νέο σχολείο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της πρώην ΒΕΣ.

10 ώρες ago

Δελφοί: Ανοικτή συζήτηση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026, στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών, στις 19:00.

10 ώρες ago

Δ. Ελλάδα: Σε Διαχρονικό Μουσείο μετατρέπονται οι καπνοθήκες Παπαπέτρου

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

11 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Εγκαταλελειμμένο νηπιαγωγείο απέκτησε ξανά ζωή

Παρών στον αγιασμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

11 ώρες ago

Ναύπλιο: Απαιτείται γρήγορα λύση για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αργολίδας

Ομόφωνο το ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων.

11 ώρες ago