Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ψήφισμα του ΠΕΣΥ Θεσσαλίας υπέρ του ΚΕΘΕΑ

Την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, προκειμένου για να καταστεί η Θεσσαλία «Περιφέρεια ειρήνης», καθώς και υπέρ του ΚΕΘΕΑ, ώστε να διασφαλιστούν και να ενισχυθούν τα προγράμματα απεξάρτησης, ζητά το περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Στο ψήφισμα για το ΚΕΘΕΑ, αναγνωρίζεται η πολυετής προσφορά του φορέα στον τομέα της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και η σημαντική συμβολή των οικογενειών, μέσα από τη δράση της ΟΣΟΚΕΘΕΑ, και ζητείται η βελτίωση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του.

Στην εισήγηση του, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε ότι «η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ με χρηματοδότηση των δράσεων του, αλλά και με το ψήφισμα με το οποίο επιχειρείται η τροποποίηση βασικών στοιχείων του Νόμου».

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει την χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ στον Βόλο για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική συμπεριφορά, με 204.799 ευρώ.

Το ΚΕΘΕΑ Λάρισας θα χρηματοδοτηθεί για την λειτουργία της κινητής μονάδας με 130.410 ευρώ και για το πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης με 74.640 ευρώ.

Χρηματοδότηση προβλέπεται επίσης για τον ΟΚΑΝΑ αλλά και για υπόλοιπες υποστηρικτικές δομές που λειτουργούν σε Ιδρύματα.

Τέλος, το Π.Σ. αποφάσισε τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί πρόταση που κατέθεσε στο Σώμα ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νίκος Ράπτης, για την ανακήρυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε «Περιφέρεια Ειρήνης» στο πλαίσιο διερεύνησης του πλαισίου που υφίσταται σε εθνικό και ευρωπαϊκό.

Σκοπός της Επιτροπής είναι να εισαχθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. «ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα προσεγγίζει ολιστικά το ζήτημα, που θα ξεκινά από το όραμα και θα καταλήγει σε απτές δράσεις σε ολόκληρο το εύρος των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας, από τις οποίες θα προτάσσεται η στήριξη και ενδεχόμενη χρηματοδότησή της.

Share

Τελευταία άρθρα

Ο Δήμος Αιγάλεω αναβαθμίζει 22 σχολικές μονάδες

Eκτεταμένες εργασίες συντήρησης, επισκευής και εκσυγχρονισμού στις μονάνες αυτές.

15 ώρες ago

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν οι 4 νησιωτικές περιφέρειες της χώρας

Με την υπογραφή της Διακήρυξης, οι τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες δίνουν θεσμική συνέχεια στη συνεργασία τους.

16 ώρες ago

Πανελλαδική πρωτιά για τη Χάλκη

Κατέθεσε πρώτη πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για Σχέδιο Αστικής Ανθεκτικότητας.

16 ώρες ago

N. Σμύρνη: Πλήρης ανακαίνηση των σχολείων της Νικομηδείας

Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Νέας Σμύρνης ανακαινίζεται πλήρως μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".

16 ώρες ago

Πύλος: Πλήρης παραχώρηση στο Δήμο δύο ακινήτων μεγάλης αξίας

Παραχωρούνται στον Δήμο Πύλου - Νέστορος το Παλαιό Νοσοκομείο Πύλου και το ακίνητο στις «Σπηλιές».

17 ώρες ago

Ευτυχής μπαμπάς ο Γ. Κωνσταντάτος – Στο Πολυτεχνείο “πέρασε” ο γιος του Κωνσταντίνος

Περήφανος μπαμπάς ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Ο γιος του Κωνσταντίνος, μετά την…

17 ώρες ago