Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Συνάντηση Σταϊκούρα – Σπανού για θέματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. Ήταν η πρώτη, από μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων του περιφερειάρχη με υπουργούς της Κυβέρνησης, κατά τις οποίες αναπτύσσεται συγκεκριμένη ατζέντα ζητημάτων της Περιφέρειάς.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον κ. Σταϊκούρα περιλαμβάνεται η διαχείριση και αξιοποίηση μικρών και μεγάλων στοιχείων δημόσιας περιουσίας στη Στερεά Ελλάδα. Ακόμη, η ανασύσταση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, για την οποία δρομολογείται ειδική σύσκεψη μεταξύ των φορέων – μετόχων και του κ. Υπουργού.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της επίσπευσης και ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης του τέως Οργανισμού Κωπαϊδας, που αφορά δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αλλά και συνολικά τον αγροτικό κόσμο.

Τέλος, συζητήθηκε η ιδιοκτησιακή διευθέτηση και αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά ξεκινώ τις προγραμματισμένες συναντήσεις μου με Υπουργούς της Κυβέρνησης, με τον Υπουργό Οικονομικών, Στερεοελλαδίτη βουλευτή και φίλο κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνεργασία πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, ενδιαφέροντος της Περιφέρειάς μας. Πρωτίστως, θέσαμε τις βάσεις και δημιουργήσαμε τους διαύλους, που θα μας επιτρέψουν να παράγουμε αποτελέσματα, ωφέλιμα για τους συμπολίτες μας».

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

7 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

9 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

9 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

9 ώρες ago