Την συνέχεια των δράσεων συνεργασίας που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου έργου Interreg Europe της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τίτλο: PROSECO, αποτελούσε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, η ανάδειξη καλών πρακτικών, καθώς και η διαμόρφωση κοινών προτάσεων για την ενίσχυση των κοινωνικά υπεύθυνων δημόσιων προμηθειών σε περιφερειακό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης του έργου και οι βασικοί άξονες δράσης του, πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση των αποτελεσμάτων του 1ου Stakeholder Meeting, ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές κοινωνικών προμηθειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν οι ανάγκες και οι προκλήσεις των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της συμμετοχής των φορέων της Κ.ΑΛ.Ο. στις δημόσιες συμβάσεις.

Η συζήτηση ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ δημόσιων φορέων και κοινωνικών επιχειρήσεων, καθώς και την ανάγκη συνέχισης δράσεων ενημέρωσης, επιμόρφωσης και δικτύωσης, με στόχο την αποτελεσματικότερη εφαρμογή κοινωνικά υπεύθυνων δημόσιων προμηθειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας  Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς δήλωσε:

«Η συνέχιση των stakeholder meetings στο πλαίσιο του έργου PROSECO επιβεβαιώνει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Μέσα από τον ουσιαστικό διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών επιχειρήσεων, την ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών στις δημόσιες συμβάσεις και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει να επενδύει ενεργά σε πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες μέσω σύγχρονων και κοινωνικά υπεύθυνων πολιτικών».

Τελευταία άρθρα

Χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για μεγάλες αστικές αναπλάσεις σε Λυκόβρυση και Πεύκη

Μια σημαντική χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Λυκόβρυσης–Πεύκης για την υλοποίηση…

12 ώρες ago

«Πράσινες Ανάσες» 60,4 εκατ. ευρώ στην Αττική με 13 μεγάλες παρεμβάσεις

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικών και περιβαλλοντικών αναπλάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 60,4 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν το Υπουργείο…

12 ώρες ago

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ασπροπύργου: Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα κολύμβησης

Την έναρξη των εγγραφών για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ασπροπύργου ανακοίνωσε ο…

17 ώρες ago

Παρέμβαση Σπανάκη για δύο νέες Δημοτικές Κοινότητες στον Δήμο Πέλλας

Σε τροχιά θεσμικής ολοκλήρωσης εισέρχεται η διαδικασία για τη δημιουργία δύο νέων Δημοτικών Κοινοτήτων στον…

18 ώρες ago

Νίκαια – Ρέντης: Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε διαρκή εφαρμογή βρίσκεται το πρόγραμμα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον ιό…

19 ώρες ago

Νέα ζωή στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου – Νεκτάριος Φαρμάκης: «Ο πολιτισμός είναι χρέος στο χθες και οφειλή στο αύριο»

Στην κοινωνία παραδόθηκε εκ νέου, πλήρως αποκατεστημένο, το Αρχαίο Θέατρο Στράτου, ένα από τα σημαντικότερα…

19 ώρες ago