Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

250 κλιματιστικά για τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών

Τις σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι ως εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων εφοδιάζει με κλιματιστικά μηχανήματα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Προκειμένου, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να μετέχουν στη διαδικασία των εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κατάλληλες συνθήκες, η Περιφέρεια εξοπλίζει τα σχολεία με 250 νέα κλιματιστικά μηχανήματα.

Συγκεκριμένα, ο Φάνης Σπανός υπέγραψε την προμήθεια του εξοπλισμού που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανάπτυξη και Εκσυγχρονισμός Υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης – Μετάβαση σε αποκεντρωμένο σύστημα μεγαλύτερων και λιγότερων μονάδων, ενίσχυση ψηφιακών και λοιπών υποδομών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών».

Αντικείμενο της πράξης είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την προμήθεια περίπου 250 κλιματιστικών, με στόχο την κάλυψη των αναγκών σχολικών αιθουσών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων και δεν διαθέτουν κλιματιστική μονάδα.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ενώ το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 420.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Σπάμε τα στενά δεσμά των αρμοδιοτήτων μας και παρεμβαίνουμε για να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε μια κρίσιμη στιγμή για τις σπουδές τους και το μέλλον τους.

Αντλούμε χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας για να εξοπλιστούν με κλιματιστικά μηχανήματα όλες οι σχολικές αίθουσες που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών! Είναι ανεπίτρεπτο να λειτουργούν εξεταστικά κέντρα τους θερινούς μήνες δίχως σωστό κλιματισμό. Εξασφαλίζουμε 420.000 ευρώ, προκειμένου να αγοραστούν περισσότερα από 250 κλιματιστικά και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες»

Share

Τελευταία άρθρα

Στη Next Step Media Group το Sportdog.gr – Η επίσημη ανακοίνωση

Η Next Step Media Group ανακοινώνει την απόκτηση, μέσω της εταιρείας του Ομίλου «NEXT STEP…

1 ώρα ago

Ο Δήμος Χαλανδρίου απαντά στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 7 νηπιαγωγών

Σχετικά με το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει στον Δήμο Χαλανδρίου για την μη ανανέωση…

5 ώρες ago

Καλαμαριά: Ο Δήμος ζητά την επαναφορά της γραμμής “6” του ΟΑΣΘ

Αντιδράσεις πολιτών και δυσκολίες στις καθημερινές τους μετακινήσεις με το νέο καθεστώς.

5 ώρες ago

Σημαντικα έργα και παρεμβάσεις στον Δήμο Κορινθίων

Συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έναν Δήμο πιο λειτουργικό, προσβάσιμο και δίπλα στους…

6 ώρες ago

Επανομή: Αναβαθμίζεται το παλιό Αστυνομικό Τμήμα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του παλιού Αστυνομικού Τμήματος Επανομής.

6 ώρες ago

Ξεκίνησε η ανάπλαση της Δεκελείας στη Νέα Χαλκηδόνα

Η ανάπλαση αφορά την ασφάλεια, την προσβασιμότητα, το πράσινο και τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου.

6 ώρες ago