Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2026-2030

Στην εποχή του νέου Περιφερειακού Προγράμματος 2026- 2030 μπαίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για υψηλές διασφαλίσεις όσον αφορά τη διαθέσιμη ρευστότητα και αυστηρή αρχιτεκτονική σε όλους τους επιμέρους άξονες.

Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε η έγκριση του προγράμματος που υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Παπαθανάση και δημοσιεύθηκε ήδη στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή, είναι το πρώτο «ΠΠΑ» που εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», από το σύνολο των Προγραμμάτων τα οποία κατέθεσαν Περιφέρειες αλλά και Υπουργεία, γεγονός, που επιβεβαιώνει την άρτια και ταχεία κατάρτισή του από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του «ΠΠΑ Στερεάς Ελλάδας 2026 – 2030» ανέρχεται σε 275.000.000 ευρώ και είναι αυξημένο κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο.

Όσον αφορά στην κατανομή του σε επίπεδο αναπτυξιακών στόχων έχει ως εξής:

Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη 40.000.000 ευρώ.

Ανάπτυξη Υποδομών και Μεταφορών 100.000.000 ευρώ.

Πολιτική Προστασία και Αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης 55.000.000 ευρώ.

Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα 12.000.000 ευρώ.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη 3.000.000 ευρώ.

Πράσινη Ανάπτυξη και Πράσινος Μετασχηματισμός 53.000.000 ευρώ.

Διοικητική Υποστήριξη 12.000.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στην έγκριση του προγράμματος, ο Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μπαίνουμε στην εποχή του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2026 – 2030 και είμαστε χρονικά οι πρώτοι στη χώρα, σε επίπεδο Υπουργείων και Περιφερειών, χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες μας. Παράλληλα, εξασφαλίσαμε ένα από τα μεγαλύτερα Προγράμματα της χώρας σε πόρους, αποτέλεσμα μιας ισχυρής διεκδίκησης και ανάδειξης των αναγκών και προτεραιοτήτων μας.

Επισημαίνεται ότι το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, σε  σύγκριση με το παλιό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προσφέρει υψηλές διασφαλίσεις όσον αφορά τη διαθέσιμη ρευστότητα, ενώ έχει δομηθεί με πιο αυστηρή αρχιτεκτονική όσον αφορά τους επιμέρους άξονες.

Μετά το πρόγραμμα “ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027” είναι ένα ακόμη στρατηγικό και κυρίως αξιόπιστο χρηματοδοτικό εργαλείο για να υλοποιήσουμε όσα έχει ανάγκη αυτός ο τόπος, όσα αποζητούν οι συμπολίτες μας, όσα οραματιζόμαστε για την Στερεά Ελλάδα που αγαπάμε και που μας αξίζει!»

Τελευταία άρθρα

Ο Δήμος Αιγάλεω αναβαθμίζει 22 σχολικές μονάδες

Eκτεταμένες εργασίες συντήρησης, επισκευής και εκσυγχρονισμού στις μονάνες αυτές.

15 ώρες ago

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν οι 4 νησιωτικές περιφέρειες της χώρας

Με την υπογραφή της Διακήρυξης, οι τέσσερις νησιωτικές Περιφέρειες δίνουν θεσμική συνέχεια στη συνεργασία τους.

15 ώρες ago

Πανελλαδική πρωτιά για τη Χάλκη

Κατέθεσε πρώτη πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για Σχέδιο Αστικής Ανθεκτικότητας.

15 ώρες ago

N. Σμύρνη: Πλήρης ανακαίνηση των σχολείων της Νικομηδείας

Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Νέας Σμύρνης ανακαινίζεται πλήρως μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".

16 ώρες ago

Πύλος: Πλήρης παραχώρηση στο Δήμο δύο ακινήτων μεγάλης αξίας

Παραχωρούνται στον Δήμο Πύλου - Νέστορος το Παλαιό Νοσοκομείο Πύλου και το ακίνητο στις «Σπηλιές».

16 ώρες ago

Ευτυχής μπαμπάς ο Γ. Κωνσταντάτος – Στο Πολυτεχνείο “πέρασε” ο γιος του Κωνσταντίνος

Περήφανος μπαμπάς ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Ο γιος του Κωνσταντίνος, μετά την…

16 ώρες ago