Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2026-2030

Στην εποχή του νέου Περιφερειακού Προγράμματος 2026- 2030 μπαίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για υψηλές διασφαλίσεις όσον αφορά τη διαθέσιμη ρευστότητα και αυστηρή αρχιτεκτονική σε όλους τους επιμέρους άξονες.

Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε η έγκριση του προγράμματος που υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Παπαθανάση και δημοσιεύθηκε ήδη στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή, είναι το πρώτο «ΠΠΑ» που εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», από το σύνολο των Προγραμμάτων τα οποία κατέθεσαν Περιφέρειες αλλά και Υπουργεία, γεγονός, που επιβεβαιώνει την άρτια και ταχεία κατάρτισή του από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του «ΠΠΑ Στερεάς Ελλάδας 2026 – 2030» ανέρχεται σε 275.000.000 ευρώ και είναι αυξημένο κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο.

Όσον αφορά στην κατανομή του σε επίπεδο αναπτυξιακών στόχων έχει ως εξής:

Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη 40.000.000 ευρώ.

Ανάπτυξη Υποδομών και Μεταφορών 100.000.000 ευρώ.

Πολιτική Προστασία και Αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης 55.000.000 ευρώ.

Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα 12.000.000 ευρώ.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη 3.000.000 ευρώ.

Πράσινη Ανάπτυξη και Πράσινος Μετασχηματισμός 53.000.000 ευρώ.

Διοικητική Υποστήριξη 12.000.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στην έγκριση του προγράμματος, ο Φάνης Σπανός δήλωσε: «Μπαίνουμε στην εποχή του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2026 – 2030 και είμαστε χρονικά οι πρώτοι στη χώρα, σε επίπεδο Υπουργείων και Περιφερειών, χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες μας. Παράλληλα, εξασφαλίσαμε ένα από τα μεγαλύτερα Προγράμματα της χώρας σε πόρους, αποτέλεσμα μιας ισχυρής διεκδίκησης και ανάδειξης των αναγκών και προτεραιοτήτων μας.

Επισημαίνεται ότι το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, σε  σύγκριση με το παλιό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προσφέρει υψηλές διασφαλίσεις όσον αφορά τη διαθέσιμη ρευστότητα, ενώ έχει δομηθεί με πιο αυστηρή αρχιτεκτονική όσον αφορά τους επιμέρους άξονες.

Μετά το πρόγραμμα “ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027” είναι ένα ακόμη στρατηγικό και κυρίως αξιόπιστο χρηματοδοτικό εργαλείο για να υλοποιήσουμε όσα έχει ανάγκη αυτός ο τόπος, όσα αποζητούν οι συμπολίτες μας, όσα οραματιζόμαστε για την Στερεά Ελλάδα που αγαπάμε και που μας αξίζει!»

Τελευταία άρθρα

1o Φεστιβάλ Εθελοντισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων.

9 λεπτά ago

Ενεργειακή αναβάθμιση για το 20ό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Προχωρούν οι διαδικασίες από τον Δήμο Χαλκιδέων.

28 λεπτά ago

Λάρισα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Πράσινο Σημείο

Επόμενο βήμα η διαγωνιστική διαδικασία για τον εξοπλισμό.

44 λεπτά ago

Το μπάσκετ με αμαξίδιο επιστρέφει δυναμικά στην καρδιά της Αθήνας

Μια διοργάνωση που αναδεικνύει τη δύναμη της συμμετοχής, την ισότητα, την προσβασιμότητα και τον σεβασμό…

1 ώρα ago

81 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Ζακύνθου μέσω ΑΣΕΠ

Έμφαση δίνεται στην εντοπιότητα.

2 ώρες ago

2.000 νέα φυτά και 1.100 τ.μ. γκαζόν στην πλατεία Κλαυθμώνος

Πιο πράσινη και φιλική για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης είναι η πλατεία Κλαυθμώνος,…

2 ώρες ago