Ένα βήμα πιο κοντά στη υλοποίησή του βρίσκεται το σημαντικό έργο της κατασκευής του οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο, τμήμα: σύνδεση πέρατος παράκαμψης Μακρακώμης – ανατολικού μετώπου σήραγγας Τυμφρηστού.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η Απόφαση Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε συζητηθεί και στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρίστο Δήμα και τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο.

Επίσης, και στην συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, συμφωνήθηκε ότι με την επικείμενη ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θα μπορεί να προχωρήσει η πράξη ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Μεταφορές 2021-2027».

Όσον αφορά στο έργο, ο κεντρικός άξονας της οδού έχει συνολικό μήκος 28,26 km, ενώ προβλέπονται 28 οδοί αποκατάστασης του τοπικού δικτύου, οι οποίες εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο προσβάσεις σε ιδιοκτησίες και αποκατάσταση δασικών ή αγροτικών οδών που διακόπτονται από τη διέλευση της χάραξης.

Όπως επεσήμανε ο Φάνης Σπανός:

«Ένα στρατηγικό βήμα για ένα εμβληματικό έργο γίνεται πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, των Υπουργείων, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την άρτια και γοργή ολοκλήρωση των διαδικασιών. Με τη διαδικασία δημοπράτησης σε εξέλιξη, η απόκτηση αυτής της έγκρισης ανοίγει το δρόμο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του υπαρξιακής αξίας έργου της Ευρυτανίας!»​‌‍

Share

Τελευταία άρθρα

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στην κατάργηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας

Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην επιμονή…

15 λεπτά ago

Συναντήσεις Χρ. Κορωναίου με στελέχη της Περιφέρειας & της κεντρικής διοίκησης

Στη Ρόδο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, για τεχνικά ζητήματα που αφορούν το νησί.

58 λεπτά ago

Εκπόνηση DMMO από τον Δήμο Πάρου

Υπογραφή σύμβασης για υπηρεσίες εκπόνησης και υλοποίησης οδικού χάρτη σύστασης και λειτουργίας Οργανισμού Διαχείρισης και…

2 ώρες ago

Ερέτρια: 2 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

2 ώρες ago

Περιφέρεια Στ. Ελλάδας: Ενισχύεται η Οδική Ασφάλεια

Φ. Σπανός: "Σταθερός μας στόχος είναι η ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών".

2 ώρες ago

5o Θερινό Σχολείο Φυσικών Επιστημών Νισύρου

Η επιστήμη στο κέντρο ενός "Ζωντανού Εργαστηρίου".

2 ώρες ago