Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Αντιπλημμυρικά στον Γοργοπόταμο και τον Ξηριά Κωσταλεξίου

Τις συμβάσεις για αντιπλημμυρικά έργα στον Γοργοπόταμο και τον Ξηριά Κωσταλεξίου του Δήμου Λαμιέων, συνολικού προϋπολογισμού 425.600 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩN» στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025».

Αντικέιμενο των έργων είναι ο καθαρισμός της κοίτης του Γοργοποτάμου και του ρέματος Ξηριά Κωσταλεξίου και η αποκατάσταση ζημιών, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων αστικών και αγροτικών περιοχών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ). Το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης, ανέρχεται σε 425.600 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε προληπτικά με αντιπλημμυρικές εργασίες στον Γοργοπόταμο, αλλά και στο ρέμα Ξηριά Κωσταλεξίου, που βρίσκεται επίσης στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαμιέων.

»Με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας 2021-2025 πρόκειται να καθαριστούν οι κοίτες του ποταμού και του ρέματος. Εκτός αυτού, προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευών στα τεχνικά έργα για να προστατευθούν περιουσίες και καλλιέργειες σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων».

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

1 ώρα ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

1 ώρα ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

3 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

3 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago