Σα. Απρ 20th, 2024

Ο Θεοδωρικάκος παρουσιάζει το «Αντώνης Τρίτσης» στην Πελοπόννησο – Ένταξη 52 έργων στο πρόγραμμα

Στους δήμους και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει σήμερα το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Την εκδήλωση διοργανώνει η ΠΕΔ Πελοποννήσου και θα μετάσχουν οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Θα συζητηθούν οι δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της περιοχής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για έργα προϋπολογισμού τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 5.000 έργα σε όλη την Ελλάδα και 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου εντάσσονται 52 έργα σε δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 111.522.764 €. Πρωταθλητής σε επίπεδο Πελοποννήσου είναι ο δήμος Τρίπολης του Κώστα Τζιούμη με πάνω από 12 εκατ. ευρώ ενταγμένα έργα. Ακολουθεί ο δήμος Πύλου-Νέστορος που υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία ο δήμος Γορτυνίας με σχεδόν 8 εκατ. ευρώ και ο δήμος Σικυωνίων με περίπου 7 εκατ. ευρώ ενταγμένα έργα.

Αναλυτικά οι χρηματοδοτήσεις έργων που μεταφέρονται στο «Αντώνης Τρίτσης» κατανέμονται στους δήμους της Πελοποννήσου ως εξής: