Πε. Απρ 18th, 2024

Στο κόκκινο η Πελοπόννησος: Δεν βγαίνουν οι κινήσεις Τατούλη – Συμμαχία «έκπληξη» από Νίκα

Δεν φαίνεται να «βγαίνει» του Πέτρου Τατούλη το μπλοκάρισμα των αποφάσεων της πλειοψηφίας της περιφερειακής αρχής της Πελοποννήσου, καθώς ο «γαλάζιος» Παναγιώτης Νίκας βρήκε σύμμαχό του τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Δέδε.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες στη συνεδρίαση για την έγκριση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία υπερψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου, με την πλειοψηφία των αιρετών της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δίνει «πράσινο φως» στην εισήγηση του περιφερειάρχη κ. Νίκα.

Αποτέλεσμα ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης, και οι επιτελείς του να δείχνουν την ενόχλησή τους για την έκβαση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, φωτογραφίζοντας τον κ. Δέδε.

Ο τελευταίος λειτούργησε, πάντως, ως… από μηχανής θεός, καθώς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην περιφερειακή Αρχή Νίκα στο θέμα της τουριστικής προβολής, θέτοντας, βέβαια, ως όρο τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής τουρισμού και την αποδοχή της πρότασης δέκα σημείων των «Νέων Δρόμων» αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη.

Κι ενώ η συμπολίτευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου «άνοιγε σαμπάνιες» για την επιτυχία, στο στρατόπεδο Τατούλη επικρατούσε απογοήτευση, με τον τέως περιφερειάρχη να κάνει λόγο για «εξόφληση πολιτικών γραμματίων», αλλά και για συγκυβέρνηση Νίκα – Δέδε στην Περιφέρεια.

Φυσικά, την επικοινωνία των θέσεων Τατούλη ανέλαβαν οι κυρίες Νικολάκου και Μπούζα, οι οποίες με τη γνωστή… ψυχραιμία που διακρίνει τον λόγο τους εκτόξευσαν βέλη κατά πάντων.

«Στα συλλογικά όργανα δεν πηγαίνουμε να σκοτώσει ο ένας τον άλλον, αλλά για να συνεργαστούμε», ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Νίκα στις κατηγορίες της πλευράς Τατούλη, ξεκαθαρίζοντας ότι η περιφερειακή Αρχή δεν έχει πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «γι’ αυτό απλώνουμε πάντα το χέρι της συνεργασίας».

*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά