Τρ. Απρ 23rd, 2024

Ποιοι περνάνε στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλους δήμους της Πελοποννήσου (Ονόματα)

Ο α΄ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηριστούν θριαμβευτικά για τους υποψηφίους της ΝΔ στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η εκλογική αναμέτρηση την περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πάρει τη μορφή «θρίλερ» με τον Παναγιώτη Νίκα και τον Πέτρο Τατούλη να παλεύουν στήθος με στήθος στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Συγκεκριμένα ο νυν περιφερειάρχης έχει περάσει μπροστά με το ποσοστό του 34,57%, ενώ ο Παναγιώτης Νίκας ακολουθεί με μικρή διαφορά σημειώνοντας 33,5%.

Αρκαδία

Στον δήμο Τρίπολης ο εκλεκτός της ΝΔ Γιάννης Σμυρνιώτης είναι ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου σημειώνοντας το ποσοστό του 33,42% και θα αναμετρηθεί στην τελική μάχη της επόμενης Κυριακής με τον Κώστα Τζιούμη, ο οποίος περνάει στον δεύτερο γύρο με 28,03%. Παράλληλα φαίνεται ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής πλήρωσε ακριβά το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ηττήθηκε κατά κράτος, κόβοντας τρίτος το νήμα.

Στον δήμο Γορτυνίας την νίκη από την πρώτη Κυριακή προσέγγισε ο Στάθης Κούλης καταγράφοντας το ποσοστό του 49,3%, όπου θα αναμετρηθεί στις επαναληπτικές εκλογές με τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.

«Θρίλερ» αναμένεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη Μεγαλόπολη με τους Κώστα Μιχόπουλο και Θανάση Χριστογιαννόπουλο, να περνάνε στην δεύτερη Κυριακή με 31,95% και 31,78% αντίστοιχα.

Στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας ο Γιώργος Καμπύλης εκτόπισε τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά στην δεύτερη θέση, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Μεσσηνία

Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας την πρώτη θέση στην προτίμηση των δημοτών της Καλαμάτας κέρδισε ο διάδοχος του Παναγιώτη Νίκα, Θανάσης Βασιλόπουλος με 22,45%, ενώ 7,5 μονάδες πίσω βρίσκεται ο ανεξάρτητος Βασίλης Κοσμόπουλος.

Στον δήμο Τριφυλίας στον δεύτερο γύρο περνάει πρώτος ο Γιώργος  Λεβεντάκης  με 27%, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο σημερινός δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας. Τον δημαρχιακό θώκο Μελιγαλά, διεκδικούν στον δεύτερο γύρο οι «γαλάζιο» Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Γιάννης Αδαμόπουλος.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο νυν δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης περνάει στον δεύτερο γύρο με 37,8%, όπου θα αναμετρηθεί με τον Παναγιώτη Καρβέλα.

Κορινθία

Στον δήμο Κορινθίων το αποτέλεσμα θα κριθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό, ο οποίος έκοψε δεύτερος το νήμα στην κούρσα του δήμου, καθώς την πρωτιά του α΄ γύρου κατοχύρωσε ο Βασίλης Νανόπουλος με ποσοστό της τάξεως του 24,13%.

Πρώτος το νήμα στον δήμο Λουτρακίου έκοψε ο νυν δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στον αξίωμα του δημάρχου απέναντι στη Μαρία Πρωτοπαππά.

Στον δήμο Βέλου – Βόχας, ο νυν δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος κατετάγη στην πρώτη θέση με 48,45% και ακολουθεί ο Θανάσης Μανάβης, ενώ στον δήμο Νεμέας στις επαναληπτικές εκλογές θα «κονταροχτυπηθούν» ο Κώστας Φρούσιος και ο Βαγγέλης Ανδριανάκος.

Στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πρώτος έκοψε το νήμα ο Βλάσιος Τσιώτος, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σημερινός δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος με ποσοστό 19,1%. Παράλληλα στον δήμο Σικυωνιών ο νυν δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος τερμάτισε πρώτος με 48,85% και στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Μάρκο Λέγγα.

Λακωνία

Στον δήμο Σπαρτιατών ο δεύτερος γύρος θα είναι οικογενειακή υπόθεση, καθώς το νήμα έκοψε πρώτος ο «γαλάζιος»  Σταύρος Αργειτάκος , ενώ αντίπαλός του την δεύτερη Κυριακή θα είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Πέτρος Δούκας, με ποσοστά 39,6% και 30,7% αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νυν δήμαρχος και υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Βαλιώτης δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο τερματίζοντας τρίτος.

Στον δήμο Ευρώτα στον β΄ γύρο περνάει ο Δήμος Βέρδος και ο Γιώργος Μαρούδας, ενώ στον δήμο Ανατολικής Μάνης την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο νυν δήμαρχος Πέτρος Ανδριανάκος με ποσοστό 44,08% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μιχαλολιάκος.

Πρωτιά από την πρώτη Κυριακή

Στους δήμους της Αργολίδας το τοπίο ξεκαθάρισε από τον πρώτο γύρο με τον νυν δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο να επανεκλέγεται στον δημαρχιακό θώκο, αλλά και ο Δημήτρης Καμπόσος ανανέωσε την θητεία στον δήμο Άργους – Μυκηνών του από την πρώτη κιόλας Κυριακή, με ποσοστό 55,77%. Την μάχη του δήμου Επιδαύρου κέρδισε εύκολα ο Αναστάσιος  Χρόνης με 52,85%. Αντίθετα στον δήμο Ερμιονίδας το αποτέλεσμα θα κριθεί στον δεύτερο γύρο ανάμεσα στον Γιάννη Γεωργόπουλο και τον Δημήτρη Σφυρή.

Στον δήμο Νότιας Κυνουρίας ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Λυσίκατος επικράτησε των αντιπάλων του με 52,36%, όπως και στην Ελαφόνησο όπου η Ευσταθία Λιάρου κέρδισε την μάχη του δήμου από την πρώτη Κυριακή με 64,3%.

Αντίστοιχα δήμαρχος Μονεμβασιάς αναδείχθηκε εκ νέου ο Ηρακλής Τριχείλης.

Τον δήμαρχο Μεσσήνης και εκλεκτό της Κουμουνδούρου Γιώργο Τσώνη εκτόπισε στην δεύτερη θέση ο «γαλάζιος» Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος μάλιστα δεν θα χρειστεί δεύτερο γύρο καθώς εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με 51,24%.