Σωτήρης Μουρίκης: Μόνη υπόσχεσή μας είναι η σκληρή δουλειά

Μία προσπάθεια νέα, ελπιδοφόρα και χωρίς συμβιβασμούς με τη μετριότητα, μια προσπάθεια με ηθική δέσμευση μόνο απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου, ξεκίνησε. Το ποιος είμαι το γνωρίζετε, το τι έκανα, με την εμπιστοσύνη που εσείς μου δείξατε, επίσης. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί σε πολλά επίπεδα κοινωνικά, αυτοδιοικητικά και επιχειρηματικά. Όλοι βλέπετε την κατάντια και τη γύμνια, την αναποτελεσματικότητα και το πισωγύρισμα, την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα προβλήματα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου.

Λυπάμαι που ο τόπος μας σπατάλησε κρίσιμο χρόνο και δεν αξιοποίησε διαθέσιμους πόρους. Μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι; Η κοινωνία έχει το λόγο και αυτή θα αποφασίσει. Ξεπερνώντας φοβίες, απειλές και διαφορές, ήρθε η ώρα, όλοι μαζί, να εργαστούμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε για τον τόπο μας. Η Πελοπόννησος οφείλει να ξαναβρεί το βηματισμό της προς την ανάπτυξη, τη θέση που της αξίζει, να δούμε τον μόχθο του αγρότη να αμείβεται, τον επιχειρηματία – που άντεξε στη κρίση και στήριξε τον τόπο μας – να στηρίζεται, εισοδήματα να αυξάνονται, νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται.

Να αναπτύξουμε επιτέλους τη γαλάζια οικονομία. Να εφαρμόσουμε κοινωνική πολιτική ουσίας, με στήριξη των δομών και συλλόγων, ενίσχυση της καινοτομίας, να δείξουμε αγάπη για την παιδεία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας. Σας καλώ να ακούσετε και να στηρίξετε την πρόταση μιας ομάδας που αποτελείται από νέους αλλά και έμπειρους συντοπίτες μας, με διακρίσεις στο χώρο τους, με αποδοχή από την κοινωνία, οι οποίοι έκαναν την επιλογή να βάλουν τον τόπο τους πάνω από όλα.

Μαζί τους και εγώ. Θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε γιατί ο συνδυασμός μας: «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα, πρέπει να είναι η επιλογή σας για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια μας. Μόνη υπόσχεσή μας είναι η σκληρή δουλειά για την εφαρμογή του σχεδιασμού, η σύγκρουση με τη μετριότητα και κάθε εμπόδιο μεγάλο ή μικρό, από οπουδήποτε και εάν προέρχεται, η διεκδίκηση προς κάθε κατεύθυνση προς όφελος του τόπου.

Στόχος μας να αφήσουμε πίσω την αποσύνθεση της Πελοποννήσου και να περάσουμε στην Περιφερειακή Σύνθεση, ανθρώπων και ιδεών ώστε να έχουμε άμεσα, πρακτικά μετρήσιμα και ορατά από τον πολίτη αποτελέσματα. Όλοι μαζί για την Πελοπόννησο , με την «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», όλοι μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, να γράψουμε μία νέα σελίδα ελπίδας για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.

*Ο Σωτήρης Μουρίκης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας με τον Παναγιώτη Νίκα