Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ξεκινά το έργο στον δρόμο Νέα Κορώνη – Χωματερό

Ένα έργο το οποίο η τοπική κοινωνία περίμενε χρόνια αποτελούν, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου οι παρεμβάσεις βελτίωσης της οδού σύνδεσης των Επαρχιακών Οδών στο τμήμα Νέα Κορώνη – Χωματερό, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Την σύμβαση για την υλοποίηση του έργου που σηματοδοτεί την έναρξη της κατασκευαστικής φάσης, υπέγραψε ο Δημήτρης Πτωχός με τους Δημάρχους Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί το επόμενο ουσιαστικό βήμα μετά την προγραμματική σύμβαση που είχαν υπογράψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος. Ακολούθησε η διαγωνιστική διαδικασία και η οριστική κατακύρωση του έργου.

Πρόκειται για έναν δρόμο με ιδιαίτερη σημασία για τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων και την εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής, ενώ συμβάλλει και στην καλύτερη σύνδεση προορισμών της Μεσσηνίας, ιδιαίτερα κατά τους μήνες αυξημένης επισκεψιμότητας.

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στη σημασία της μετάβασης από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση, επισημαίνοντας: «Πριν από λίγους μήνες δεσμευτήκαμε ότι αυτή η παρέμβαση θα προχωρήσει και σήμερα κάνουμε το επόμενο ουσιαστικό βήμα. Ένα έργο που η τοπική κοινωνία περίμενε για χρόνια περνά πλέον στην υλοποίηση. Με συνεργασία με τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος και με συστηματική δουλειά από τις υπηρεσίες μας, προχωρούμε σε μια παρέμβαση που θα βελτιώσει την ασφάλεια και την καθημερινή μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών. Αυτός είναι ο στόχος μας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, έργα συγκεκριμένα, χρήσιμα και με πραγματικό αποτέλεσμα για τον πολίτη».

Από την πλευρά τους, οι Δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου για τις δύο περιοχές και στη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση μιας παρέμβασης που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων.

Η σύμβαση, αρχικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Αναστάσιο Αδαμόπουλο, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Share

Τελευταία άρθρα

Έναρξη εγγραφών στο Μουσικό Φυτώριο του Δήμου Σερρών

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 10 Οκτωβρίου 2026. Μηνιαία συνδρομή: 10€.

10 λεπτά ago

Έρχεται 4ο Cycladic Kids Festival στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Το 4ο Cycladic Kids Festival διοργανώνεται από το Κυκλαδικό Μουσείο σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ.

25 λεπτά ago

Δημόσια διαβούλευση για την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων Θεσσαλονίκης

Η περιοχή του σχεδιασμού οριοθετείται από τις οδούς Αγγελάκη, Ολυμπιάδος, 26ης Οκτωβρίου και τη Λεωφόρο…

48 λεπτά ago

Κιλκίς: 9η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Ο πεζοπορικός τουρισμός, προσφέρει σημαντικές προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

1 ώρα ago

Το μεγαλύτερο FIBA 3×3 Basketball τουρνουά της Ελλάδας στους Αγ. Αναργύρους

Το μεγαλύτερο FIBA 3x3 Basketball τουρνουά της Ελλάδας φιλοξενεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου ο…

1 ώρα ago

Ξεκίνησε το έργο “Υπεραγωγός Ζωής” στον Δήμο Βέλου – Βόχας

Ο νέος αγωγός θα συνδέσει το Ζευγολατιό με το διυλιστήριο και, στη συνέχεια, το διυλιστήριο…

1 ώρα ago