Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζουν να βρίσκονται οι επενδύσεις σε αθλητικές υποδομές, για την ενίσχυση των οποίων εξέδωσε νέα πρόσκληση, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για μία νέα, σημαντική χρηματοδοτική παρέμβαση για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, την οποία παρουσίασε ο Δημήτρης Πτωχός, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη.
Η νέα πρόσκληση αφορά στη βελτίωση, την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό αλλά και την κατασκευή αθλητικών υποδομών στους Δήμους, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Πελοποννήσου 2026–2030.
Όπως επισημαίνεται, η νέα χρηματοδοτική δυνατότητα έχει στόχο τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών, λειτουργικών και προσβάσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων, με τις παρεμβάσεις να επικεντρώνονται στη βελτίωση της ασφάλειας των αθλούμενων, στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών άθλησης, στη στήριξη της τοπικής αθλητικής δραστηριότητας και την ανάδειξη νέων ταλέντων, καθώς και στην ενεργειακή αποδοτικότητα και την προσβασιμότητα για Άτομα με Αναπηρία.
Κάθε Δήμος έχει τη δυνατότητα να υποβάλει πρόταση, ενώ ο προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων έργων μπορεί να κυμαίνεται από 100.000 ευρώ έως 3 εκατ. ευρώ.
Κατά την παρουσίαση, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί έναν τομέα στον οποίο η Περιφερειακή Αρχή θέλει να αφήσει ουσιαστικό αποτύπωμα, επενδύοντας σε υποδομές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες άθλησης, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους.
Επίσης, σημείωσε ότι η πρόσκληση των 9 εκατ. ευρώ ανοίγει έναν νέο κύκλο χρηματοδοτήσεων για τις αθλητικές υποδομές, ο οποίος δεν εξαντλεί τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τους Δήμους και της αξιοποίησης ώριμων προτάσεων, ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να μετατρέπονται σε έργα με πραγματικό αντίκρισμα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Θέματα που αφορούν στην κυνηγετική δραστηριότητα, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας…
Την συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD & DRINKS by Detrop, η…
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφεύγει με στόχο την ακύρωση της απόφασης του ΥΠΕΝ για την…
Παράταση για τρίτη συνεχόμενη φορά πήρε το έργο της δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου στους παραλίμνιους οικισμούς…
Δεκάδες είναι πλέον τα περιστατικά, όπου κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου εισβάλουν σε σχολεία του…
Τις δράσεις του με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα συνεχίζει ο δήμος Αιγάλεω που προσφέρει και την…