Νέοι απινιδωτές στην Αργολίδα από την Περιφέρεια
Τον εξοπλισμό πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Δημόσιας Υγείας σε κάθε περιοχή ενισχύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου που παρέδωσε έξι αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές σε συλλόγους και δομές της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Κατά την τελετή παράδοσης του εξοπλισμού από το Δημήτρη Πτωχό, τονίστηκε ότι η δράση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης περιφερειακής πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια έχει ήδη προχωρήσει στη διάθεση συνολικά 36 αυτόματων απινιδωτών σε φορείς, αθλητικά σωματεία και δημόσιους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Πτωχός υπογράμμισε: «Η σημερινή παράδοση απινιδωτών αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση πρόληψης και φροντίδας για την ανθρώπινη ζωή. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέγουμε να επενδύουμε σε δράσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά τη στιγμή που πραγματικά μετράει ο χρόνος. Με τη διάθεση συνολικά 36 απινιδωτών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό δίχτυ προστασίας για τους πολίτες, ιδιαίτερα σε χώρους άθλησης και καθημερινής δραστηριότητας».