«Επισκέφθηκα το Ιατρείο του νησιού και αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο, δέχθηκα την προτελευταία εκ των αδιάθετων δόσεων (από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο) μαζί με άλλους συμπολίτες μου, προτού το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναχωρήσει από το νησί».
Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή τις καταγγελίες ότι εμβολιάστηκε «εκτός σειράς».
Όπως εξηγεί ο περιφερειάρχης την περασμένη Κυριακή επισκέφθηκε τη Χάλκη σε προγραμματισμένο ταξίδι και για υπηρεσιακούς λόγους, όπου σε σύσκεψη στο δημαρχείου του νησιού ενημερώθηκε πως ενημερώθηκα ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων τoυ είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις, οι οποίες κατ’ εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας του μηχανισμού αναπλήρωσης έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.
Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Χατζημάρκου:
Βρέθηκα στη Χάλκη την περασμένη Κυριακή, σε προγραμματισμένο ταξίδι για λόγους υπηρεσιακούς. Το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ βρισκόμουν στο Δημαρχείο του νησιού σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Χάλκης και συνεργάτες του, ενημερώθηκα ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων τoυ νησιού είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις, οι οποίες κατ' εφαρμογή της προβλεπόμενης
διαδικασίας του μηχανισμού αναπλήρωσης έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.
Επισκέφθηκα το Ιατρείο του νησιού και αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο, δέχθηκα την προτελευταία εκ των αδιάθετων δόσεων (από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο) μαζί με άλλους συμπολίτες μου, προτού το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναχωρήσει από το νησί.
Ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπο μου όπως και δεν έκανα. Κατά συνέπεια, η δήθεν «είδηση» την οποία εκ του πονηρού ανήρτησε γνωστό και μη εξαιρετέο τοπικό μέσο, το οποίο με κάθε ευκαιρία εκτοξεύει λάσπη εναντίον μου με στόχο τη δημιουργία ψευδών εις βάρος μου εντυπώσεων, και εναντίον του οποίου ήδη εκκρεμούν προσφυγές μου στη δικαιοσύνη, και η οποία αναπαράγεται από συγκεκριμένα μέσα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια περίοδο κατά την οποία η κοινή γνώμη είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη, είναι παντελώς διαστρεβλωμένη και ανακριβής.
Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…
Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…
Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…
Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.