Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Συναντήσεις για την πρωτογενή παραγωγή στο Νότιο Αιγαίο

Η στήριξη αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων για την τόνωση της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας, καθώς και η επίλυση σειράς προβλημάτων, απασχόλησαν τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σαντορίνη.

Ο αντιπεριφερειάρχης, ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, είχε την ευκαιρία να ακούσει τα ζητήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, ενώ τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Σημαντικό ήταν και το θέμα της πρόσβασης και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που πρόκειται να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα, καλώντας τους εκπροσώπους των φορέων να προετοιμαστούν εγκαίρως ώστε να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες δυνατότητες.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση επικεντρώθηκε στις επικείμενες προσκλήσεις που αφορούν την ενίσχυση νέων αγροτών, τα σχέδια βελτίωσης και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και δράσεις τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σαντορίνη, ο Φ. Ζαννετίδης συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Φολεγάνδρου, ο οποίος βρέθηκε στο νησί για προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη και την Έπαρχο Θήρας.

Share

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

2 ώρες ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

2 ώρες ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

4 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

4 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

4 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

4 ώρες ago