Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη

Με γεύσεις και αρώματα της κρητικής κουζίνας θα γεμίσουν οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Βιέννη, σε μία ξεχωριστή δράση που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, με την στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026’», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και με τη συμμετοχή φορέων της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κρητικής γαστρονομίας, έξι μάγειρες, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, θα παρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομικής κουλτούρας και του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης, προφέροντας καθημερινά 2.000 γεύματα προς τα στελέχη και τους διπλωμάτες του Ο.Η.Ε.
Παράλληλα, θα προβάλλεται ο τουρισμός και ο πολιτισμός της Κρήτης, σε ειδικούς χώρους.
Μέσα απ’ αυτή την δράση δημιουργείται μια σημαντική ευκαιρία για τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Οργανισμού να γνωρίσουν και να απολαύσουν την κρητική διατροφική κληρονομιά καθώς και την γευστική και υγιεινή της διάσταση και αξία.
Στόχος είναι να αναδειχθεί το όραμα της Περιφέρειας Κρήτης, που συνοψίζεται στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και στοε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.