Περιφέρεια Κρήτης

Επιστημονική εκδήλωση «3rd SHARE Congress» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

H Εταιρεία Πνευμονολογικής Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Κρήτη, τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης,  οργανώνει το 3rd SHARE Congress (Sciences in Heraklion Awareness in Respiratory and Sleep Evolution) με την επωνυμία SHARE από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Ibis style στο Ηράκλειο.

Η επιστημονική αυτή ετήσια εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό στα ιατρικά δρώμενα στην Ελλάδα, αλλά και ένα διεθνές πεδίο ανταλλαγής απόψεων σε επίκαιρα πνευμονολογικά θέματα φιλοξενώντας πληθώρα κορυφαίων Ευρωπαίων πνευμονολόγων εγνωσμένου κύρους και κλινικής εμπειρίας. Το επιστημονικό του πρόγραμμα πιστοποιήθηκε και έτυχε πριμοδότησης με 26 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME) στοχεύει να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις των Αναπνευστικών Νοσημάτων και των Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο. Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του συνεδρίου εξασφαλίστηκε καθώς θα λάβουν μέρος Πνευμονολόγοι, Ιατροί της Πρωτοβάθμιας  Περίθαλψης, Ειδικοί Ιατροί του Ύπνο, Παθολόγοι, Ρευματολόγοι, Παιδίατροι, Ειδικοί Ακτινολόγοι Παθολογοανατόμοι καθώς και συνάδελφοι από την Πυρηνική και Εργαστηριακή Ιατρική.

Στο κύριο μέρος του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν, από Ειδικούς με διεθνή καταξίωση, οι νεότερες μεθοδολογικές εξελίξεις για την Επεμβατική και μη Επεμβατική αξιολόγηση Πνευμονικών Παθήσεων όπως η ΧΑΠ, το  Βρογχικό Άσθμα, οι Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, οι Αναπνευστικές Λοιμώξεις, το Αποφρακτικού και Κεντρικού τύπου Σύνδρομο Απνοιών, η Παχυσαρκία και ο Υποαερισμός κατά τον Ύπνο, οι διαταραχές Ύπνου στα Αναπνευστικά νοσήματα, η Πνευμονική Υπέρταση, ο Καρκίνος του Πνεύμονα. Θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα ακριβείας, που αφορούν τα Αναπνευστικά νοσήματα.

Ειδική συνεδρία θα είναι αφιερωμένη στην Ασθενοκεντρική Φροντίδα των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την φροντίδα τους. Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η παρουσία των Φοιτητών της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με την παρουσίαση από τους ίδιους, κλινικών περιστατικών αλλά και συζητώντας τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Νικόλαος Τζανάκης

Σοφία Σχίζα

Κατερίνα Αντωνίου

Share

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

4 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

4 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

4 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

4 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

5 ώρες ago