Τρ. Μαρ 19th, 2024

Αξιόλογη πρωτοβουλία του δήμου Χανίων: Πόρτα πόρτα η συλλογή ηλεκτρονικών αποβλήτων

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ), μετά από αυξημένη επιθυμία του κοινού, πραγματοποιεί για ακόμα μία φορά, συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων με το σύστημα «πόρτα-πόρτα».

Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, από τις 6:30 έως τις 13:00, το συνεργείο θα περάσει από την πόρτα κάθε σπιτιού, σύμφωνα με τις δηλώσεις ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να λάβουν τις σχετικές οδηγίες για τον τρόπο και τις ώρες που θα γίνει η αποκομιδή, στο τηλέφωνο: 28213 41777, καθημερινές από 08:00 έως 14:30 (εκτός Σάββατο-Κυριακή).

Τα απόβλητα ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού, χαρακτηρίζονται από μια ευρεία γκάμα προϊόντων τα οποία πετιούνται είτε με το πέρασμα των χρόνων, είτε λόγω φθορών είτε λόγω αντικατάστασης τους με νεότερα μοντέλα.

Σύμφωνα με στοιχεία που βρήκαμε στον ηλεκτρονικό κόμβο ενημέρωσης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, οι μεγάλες οικιακές συσκευές, όπως τα πλυντήρια ρούχων και οι ηλεκτρικές κουζίνες, είναι οι πλέον συλλεγόμενες, αντιπροσωπεύουν δε πάνω από το ήμισυ του συνόλου των συλλεγόμενων ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Ακολουθούν ο εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (φορητοί υπολογιστές, εκτυπωτές), οι ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης και τα φωτοβολταϊκά πάνελ (βιντεοκάμερες, λαμπτήρες φθορισμού), και οι μικρές οικιακές συσκευές (ηλεκτρικές σκούπες, τοστιέρες).

Όλες οι άλλες κατηγορίες μαζί, όπως τα ηλεκτρικά εργαλεία και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αποτελούν μόλις το 7,2 % των συλλεγόμενων ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν την αξία της καμπάνιας του Δήμου Χανίων για την καθαριότητα, «Ραντεβού στην πόρτα σας».