Τρ. Απρ 30th, 2024

Στο Ηράκλειο Κρήτης ο Θεοδωρικάκος για την παρουσίαση του «Αντώνης Τρίτσης»

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται αύριο, Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Η εκδήλωση έχει οριστεί για τις 11:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «TUI MAGIC LIFE Candia Maris».

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) Σπύρος Σπυρίδων, καθώς και στελέχη της διαχειριστικής αρχής του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΔ, έχει στόχο την αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, για τους άξονες και τις διαδικασίες ένταξης έργων στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Το κλιμάκιο του υπουργείου Εσωτερικών θα παρουσιάσει τις τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να γίνει έγκαιρα και απρόσκοπτα η προετοιμασία των προτάσεων που θα κατατεθούν.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι στόχος της αυτοδιοίκησης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να απορροφηθούν οι διαθέσιμοι πόροι και να βελτιωθούν μέσω των νέων υποδομών οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Έργα ύψους 19,5 εκατ. για υποδομές και τουριστική ανάπτυξη στα Χανιά

Έργα, προϋπολογισμού 19,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Χανίων και στηρίζουν, ως υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος από τα Χανιά.

Από το Δημαρχείο των Χανίων ο κ. Θεοδωρικάκος, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Δημάρχου, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, ανακοίνωσε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο για τη σωστή λειτουργία μιας ορθά δομημένης κοινωνίας».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να συμβάλει, αποφασιστικά, στην τήρηση μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Ταυτόχρονα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, επισημαίνοντας ότι είναι στο χέρι όλων των Ελλήνων να διατηρήσουμε το κεκτημένο της πρώτης αντιμετώπισης του COVID-19, όπου χάρη στις έγκαιρες αποφάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και στην πειθαρχία που επέδειξαν όλοι οι Έλληνες, η χώρα μας από «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης έγινε θετικό παράδειγμα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτό το αίτημα Αυτοδιοικητικών και σύντομα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι Δήμαρχοι να μπορούν να μετέχουν στις ΔΕΥΑ ως απλά μέλη και όχι κατ’ ανάγκη ως πρόεδροι. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. «Με τροπολογία στα τέλη του Αυγούστου, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα λυθεί το θέμα και δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα, ώστε να μπορούν οι Δήμαρχοι να είναι μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών των οργανισμών, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να είναι πρόεδροι. Αυτό θα λειτουργήσει και θα ισχύσει αναδρομικά», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος