Περιφέρεια Κρήτης

Συνάντηση Βορίδη με τον περιφερειάρχη Κρήτης για την απόσταξη και την αναμπέλωση

Τρία σημαντικά θέματα για τους αγρότες της Κρήτης δρομολογούνται μετά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος ο φάκελος των διεκδικήσεων για τις πληγείσες καλλιέργειες της Κρήτης λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, ο Υπουργός έκανε αποδεκτή μία ακόμα πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης να προχωρήσει η αναμπέλωση σημειώνοντας πως θα πρέπει να εξελιχθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ενώ αποδέχθηκε και θα προχωρήσει κανονικά η απόσταξη τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για εξελίξεις που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα στο νησί. «Είμαστε σε συνεργασία με τον Υπουργό, για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και των αγροτών μας. Θα προχωρήσει η απόσταξη και η αναμπέλωση ενώ ο φάκελος για τις αποζημιώσεις των ζημιών φεύγει για τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Τελευταία άρθρα

Ο Θ. Βασιλόπουλος στη Βουλή για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

"Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας σήμερα κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ".

46 λεπτά ago

Πρόβλημα για τις νερατζιές των δήμων ο “ακανθώδης αλευρώδης”

Πως αντιμετωπίζει ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού το θέμα αυτό.

1 ώρα ago

Αντιδρά ο Δήμος Δελφών στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων

"Το όχι του Δήμου Δελφών στο Νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων είναι ξεκάθαρο και…

2 ώρες ago

Λήμνος: Βελτίωση των υποδομών των ακτών για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε τρεις παραλίες του Δήμου Λήμνου (Νέα Μάδυτος Μύρινας, Πλατύ, Ζεματάς Παναγιάς).

2 ώρες ago

Ιωάννινα: Συνεργασία για την πρόληψη, την υγεία και την ευζωία

Ενισχύεται η συνεργασία του Δήμου με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε η πρόληψη και η…

3 ώρες ago