Πε. Απρ 18th, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης στον εορτασμό του Πολιούχου Ηρακλείου Αγ. Μηνά

Ευχές με την Ιεραρχία, τον Κλήρο, θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες αντάλλαξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο-προστάτη  του Ηρακλείου Αγ. Μηνά. Ο κ Αρναουτάκης παραβρέθηκε στην Θεία Λειτουργία και στην περιφορά της εικόνας του προστάτη του Ηρακλείου, ενώ στην συνέχεια με την συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης και της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, παρουσία χιλιάδων κόσμου ακολούθησε  εναέρια αεροπορική επίδειξη F-16 με πιλότο τον σμηναγό Γιώργο Παπαδάκη.

Η αεροπορική επίδειξη ήταν εντυπωσιακή και στέφθηκε με ακρίβεια και επιτυχία προκαλώντας τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα μικρών και μεγάλων για την ετοιμότητα και το αξιόμαχο της πολεμικής αεροπορίας, των ενόπλων μας δυνάμεων. Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την εορτή του πολιούχου Αγ Μηνά ευχήθηκε χρόνια πολλά στους κατοίκους της πόλης του Ηρακλείου και σ’ όλους τους Κρητικούς. Παράλληλα ευχαρίστησε για την συνεργασία της ομάδα «Ζευς», μέ την Περιφέρεια Κρήτης που και φέτος εντυπωσίασε και συγκίνησε όλους, επισημαίνοντας επίσης, την ετοιμότητα και το αξιόμαχο της πολεμικής Αεροπορίας και γενικότερα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Ο κ Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια στους ιπταμένους και εξέφρασε τις ευχές του για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Τις ευχές και τις ευχαριστίες του  επίσης, όπως  και τα συγχαρητήριά του, στους ιπταμένους της ομάδας «Ζευς» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη στον χώρο της αεροπορικής επίδειξης στην περιοχή “Καράβολα” στην παραλιακή Λεωφόρο.

«Ευχαριστούμε την ομάδα Ζευς της πολεμικής αεροπορίας , όλους τους ιπτάμενους και τις οικογένειές τους. Να είναι καλά να πετούν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιους ιπτάμενους στην Ελλάδα. Σήμερα για μια ακόμη φορά μας συγκίνησαν όλους. Συγχαρητήρια και να είναι καλά»

Ο κ Μπαριτάκης νωρίτερα με τα παριστάμενα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου Γιώργο Πιτσούλη, Κώστα Φασουλάκη, Σταύρο Τζεδάκη, μαζί με τον αντισμήναρχο ε.α. Γιώργο Κωστάκη, τους παραβρισκόμενους πολίτες, είχαν συνομιλία με πιλότους της ομάδας “Ζευς” τον επισμηναγό Γιώργο Άνδρουλάκη, τους υποσμηναγούς Μανόλη Χρηστάκη, Βαγγέλη Καλτσούλα, όπου ενημερώθηκαν για την λειτουργία της ομάδας και τα χαρακτηριστικά της επίδειξης όπως και άλλα χρήσιμα στοιχεία για το F-16 και το αξιόμαχο της Πολεμικής αεροπορίας. Στην συνέχεια η Περιφέρεια Κρήτης παρέθεσε γεύμα στους αξιωματικούς πιλότους, όπου παράλληλα τους δόθηκαν εθιμοτυπικά δώρα.