Πε. Απρ 18th, 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί τη δημιουργία κέντρου φροντίδας ατόμων με άνοια

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια συνεργάζεται με φορείς και εθελοντές για την στήριξη οικογενειών με άνοια και χρηματοδοτεί την δημιουργία κέντρου ημερήσιας φροντίδας

 

Την συνεργασία της Περιφέρειας σε κάθε πρωτοβουλία και δράση αλληλεγγύης των εθελοντικών οργανώσεων, στους πάσχοντες με άνια, αλτσχάιμερ, και τις οικογένειες τους, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας χθες στην εκδήλωση προβολής της ταινίας «Για Θύμισε μου» στον κινηματογράφο Αστόρια του Ηρακλείου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας των πασχόντων με άνια αλλά και στο πρόβλημα που βιώνουν οι οικογένειες τους, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης όλων ενώ ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την δημιουργία κέντρου ημερήσιας φροντίδας στο χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ στο Ηράκλειο.

Είναι δραματικό, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, οι συνάνθρωποι μας να μην γνωρίζουν να μην γελούν να μην θυμούνται, ενώ χρέος μας είναι να βοηθήσουμε στη βελτίωση του επιπέδου της ζωής των πασχόντων αλλά και της στήριξης των οικογενειών τους που περνούν δύσκολα.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο κοινωνικό μήνυμα των εθελοντών και όλων των συντελεστών της ταινίας «Για θύμισε μου» η παραγωγή της οποίας στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συντελεστές, στους εθελοντές και στους φορείς υγείας που συνδράμουν τις πάσχουσες οικογένειες.

Πριν την προβολή της ταινίας τον Περιφερειάρχη διαδέχτηκαν στο βήμα με δικό τους χαιρετισμό η εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου Αντιδήμαρχος Αριστέα Πλεύρη, η Πρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Alzheimer Ηρακλείου – Αλληλεγγύη Ιωάννα Κορτσιδάκη. Όλοι αναφέρθηκαν στο κοινωνικό πρόβλημα που προκαλείται από την άνοια, εξέφρασαν την στήριξη τους στους πάσχοντες και στις οικογένειες τους ενώ ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και όλους τους συμμετέχοντες στην ταινία για τα κοινωνικά μηνύματα της.

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα της ταινίας “Για Θύμισε μου»

Τη βραδιά της πρεμιέρας της ταινίας στο Ηράκλειο παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου ενώ  την ταινία προλόγισε ο συγγραφέας – μεταφραστής Αύγουστος Κορτώ. Επίσης για την ταινία και τους συντελεστές- εθελοντές μίλησαν η σεναριογράφος-σκηνοθέτης Μαρία Σβολιαντοπούλου και οι πρωταγωνίστριες, Αγγελική Αγγελιδάκη και Αμαλία Ζαργιανάκη.

Στην προβολή της ταινίας παραβρέθηκαν φορείς και πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τους συντελεστές για την συμμετοχή τους και τα εύστοχα κοινωνικά μηνύματα που εξέπεμψε η ταινία. Μάλιστα όπως αναγέρθηκε, η ταινία “Για θύμισε μου”, είναι μια ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στους “αφανείς ήρωες” , τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ και αποτελεί μια 100% εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές επαγγελματίες και μη από όλους τους κλάδους και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης εγινε γνωστό, ότι, τα έσοδα από την προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί να διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης. Η όλη προσπάθεια ήδη τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Alzheimer και της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και επισκέφτηκαν το νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Το τραγούδι των τίτλων έχουν επιμεληθεί η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους ενώ τη  μουσική και το τραγούδι η Βούλας Στρατάκη. Το επίσημο βίντεο κλιπ του ομότιτλου τραγουδιού κυκλοφόρησε στο επίσημο κανάλι της ταινίας στο Youtube στις 23/09 σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλαμπαλάκη και Γιάννας Κονταξάκη. Το soundtrack ερμηνεύουν οι Bouche Fermee σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη με πρωτότυπη μουσική, εμπνευσμένη από το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας (βρίσκεται διαθέσιμο στο YouTube)

Υπάρχει ήδη μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου επικοινωνείτε η ταινία καθ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και της παραγωγής, με την επίσημη Fan Page στο Facebook να αριθμεί πάνω από 3000 πραγματικά Likes.

Συντελεστές: Σενάριο: Μαρία Σβολιαντοπούλου, Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης / Σβολιαντοπούλου Μαρία, Ηχοληψία: Μάνος Συγλέτος

Κάμερα: Μανος  Λιανδρακης, Make up Artist : Κατερίνα Πάνου,Hair stylist: Έλσα Τσαουσάκη,Styling: Βέρα Μαθιουδάκη,Φωτογραφία: Στέλλα Βαρδάκη

Graphics design: Άρης Βεισάκης, Θοδωρής Δούσμανης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αντώνης Ρενιέρης, Διεύθυνση Επικοινωνίας:  Χρήστος Αδαμάκης

Πρωταγωνιστούν:  Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιανάκη

Σύμφωνα με τους συντελεστές μετά το Ηράκλειο, έχει προγραμματιστεί προβολή της ταινίας στο Ρέθυμνο στις 04/11 στις 20:00 στο Cineland Παντελής και έπειτα στα Χανιά στις 16/11 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ προστίθενται νέοι επιλεγμένοι χώροι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.