Πα. Μαρ 29th, 2024

Συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου το διεθνές πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

Η καρδιά του παγκόσμιου Αθλητισμού, των αθλητών και φιλάθλων Ζίου Ζίτσου χτυπά στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, στην κορυφαία πανευρωπαϊκή και παγκόσμια αναμέτρηση αγώνων Ζίου Ζίτσου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, που τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό και με άλλες επιτυχείς διοργανώσεις άλλων αθλημάτων, εδραιώνουν την Κρήτη, το Ηράκλειο ως διεθνή Αθλητικό προορισμό.

Η Ελλάδα, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ερασιτεχνικού μαχητικού αθλητισμού,  φιλοξενώντας για τρεις ημέρες 25, 26, 27 Οκτωβρίου 2019, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του έτους, την διοργάνωση «ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ -18 & -21 ετών» και το «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ -16 ετών».

Στην έναρξη της διοργάνωσης στο κλειστό γυμναστήριο στα “Δυο Αοράκια” παρόντων του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, οι θεσμικοί εκπρόσωποι και φίλαθλοι υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα, κρητική μουσική και παραδοσιακούς χορούς, όλες τις αθλητικές αποστολές που παίρνουν μέρος από 35 κράτη. 750 αθλητές και αθλήτριες, 130 προπονητές και 41 διεθνείς διαιτητές.

“Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όλων των εποχών, που γίνεται στην Κρήτη” είπαν οι εκπρόσωποι οργανωτές της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας ομοσπονδίας, ευχαριστώντας δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου για την συνδιοργάνωση, στήριξη και φιλοξενία στο νησί. Με τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Αντιδήμαρχο συναντήθηκαν όλοι οι κορυφαίοι παράγοντες του διεθνούς Ζίου Ζίτσου, ο Έλληνας Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παν. Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Robert Perc, ο Γεν. Γραμματέας της Πανευρωπαϊκής Rick Frowyn, ο Πρόεδρος της Ελληνικής και Βαλκανικής Ομοσπονδίας Ανέστης Πουλικίδης. Σε Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο ως συνδιοργανωτές απονεμήθηκαν τιμητικές-αναμνηστικές παραστάσεις.

Όπως αναφέρθηκε, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που διεξάγονται ταυτόχρονα Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, νέων ανδρών-νέων γυναικών, παίδων κορασίδων. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (JJIF) επιχειρεί να καθιερώσει ένα ακόμα μεγάλο διεθνές τουρνουά και αυτή την πρώτη «ενιαία» διοργάνωση European & World Championships την εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα και στην Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖΖ, η οποία κάθε φορά που αναλαμβάνει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός κερδίζει τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας. Στο Ηράκλειο η οργανωτική επιτροπή θα παρουσιάσει την αγωνιστική δράση  στους οκτώ ειδικά διαμορφωμένους αγωνιστικούς χώρους και θα δώσει επί τρεις μέρες την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης να γνωρίσει το ευγενές και ταχέως αναπτυσσόμενο μαχητικό άθλημα του Ζίου Ζίτσου.

Ζίου Ζίτσου

Στ. Αρναουτάκης: Η Κρήτη εδραιώνεται ως διεθνής αθλητικός προορισμός

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους οργανωτές, τους Αθλητές από 35 χώρες, προπονητές, συνοδούς, ανέφερε, ότι η Κρήτη αγκαλιάζει όλους, και ότι, η Περιφέρεια με τον Δήμο τα τελευταία χρόνια έχουν την εμπειρία και την δυνατότητα διοργάνωσης-συνδιοργάνωσης κορυφαίων Αθλητικών γεγονότων ,που προβάλουν την Κρήτη στο εξωτερικό και παράλληλα εδραιώνουν το νησί μας ως διεθνή Αθλητικό προορισμό.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ο χαιρετισμός, καλωσόρισμα του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, ο οποίος επισήμανε την καλή συνεργασία, κοινή δράση του Δήμου Ηρακλείου με την Περιφέρειας, και ότι το Ηράκλειο καθίσταται Αθλητικός προορισμός κορυφαίων γεγονότων-διοργανώσεων που προβάλλουν διεθνώς το Ηράκλειο, την Κρήτη, την Ελλάδα.

Επίσης ο Περιφερειάρχης κ Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του αναφερόμενος στην παρουσία των οργανωτών, και των Αθλητικών αποστολών από 35 χώρες, πρόσθεσε:

«Ως Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρουμε τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση, μα πάνω από όλα ευχαριστούμε για την παρουσία τους, τις αθλήτριες και τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι αγώνες θα γράψουν τη δική τους ιστορία. Είμαστε βέβαιοι πως το Ηράκλειο θα σας μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη σας, αποτελώντας μια σπουδαία στιγμή στη λαμπρή καριέρα που ανοίγεται μπροστά σας. Εσείς οι νέοι αθλητές κρατάτε στα χέρια σας στην ελπίδα. Από το δικό σας βλέμμα στη ζωή φωτίζεται ο κόσμος. Καλή επιτυχία σε όλους. Καλώς ήρθατε στο Ηράκλειο, καλώς ήρθατε στην Κρήτη.»

Το διεθνές πρωτάθλημα αποτελεί Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με το Δήμο Ηρακλείου. Τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJIF), της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJEU), της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ).

Ζίου Ζίτσου

Με την έγκριση και του υφυπουργείο Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού. Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν η Γεν. Γραμματέας της ΕΦΕΟΖΖ κα Μαρία Χαριτοπούλου και ο Υπεύθυνος Διοργανώσεων Ζίου Ζίτσου Περιφέρειας Κρήτης, Προπονητής της «Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», κ. Βαγγέλης Συνολάκης.

Με την στήριξη των Προπονητών και των Μελών των Αθλητικών Συλλόγων Ζίου Ζίτσου Περιφέρειας Κρήτης και ιδιαιτέρως των Συλλόγων Νομού Ηρακλείου.

Με την στήριξη πολύτιμων χορηγών και υποστηρικτών.

Ζίου Ζίτσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ

ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2019

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 – ΣΑΒΒΑΤΟ 26 – ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου 2 Αοράκια)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ   09:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  ΤΕΛΙΚΩΝ  16:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  ΑΠΟΝΟΜΩΝ 17:00